– Vi har nå lagt ut næringslokaler for salg, eller eventuelt leie, på Grua Torg. Det er ikke flust med slike i Lunner, sier Håkon Kristiansen, daglig leder i Grua Torg AS.

Kristiansen ser for seg muligheter for flere.

– Vi tenker det er en mulighet for småforretninger, som frisør, tannlege, kontorer, restaurant og liknende å eie sine egne lokaler sier Kristiansen videre.

Kafé og restaurant

Det er nå solgt 48 av 50 leiligheter totalt på Grua Torg. De to som ikke er solgt er i det nyeste leilighetsbygget, det vil si at 12 av 14 er solgt her.

– Vi er opptatt av å skape et levende torg og bomiljø her. Vi kan seksjonere opp etter behov i størrelse 31 til 229 kvadratmeter i første etasje. I andre etasje kan vi også vurdere å dele opp i seksjoner. En eventuell kjøper av lokaler kan også leie ut, sier Kristiansen.

Han tilføyer at det fortsatt jobbes med en driver av kafé/ restaurant i bygget. Lokalene er i en del av første etasje på 103 kvadratmeter.

– Vi søker kjøpere eller leietaker, sier Kristiansen.

Går på skinner

Bygget skal etter planen være ferdig i slutten av februar 2023 og ifølge Kristiansen går det på skinner når det gjelder framdriften.

Han mener også at en investering i slike næringslokaler vil bære seg over tid.

– Over tid er det uansett verdistigning i eiet eiendom, sier Kristiansen.

Han sier at lokalene også kan dekke behov for hjemmekontorer.

– Uansett har folk nå muligheter til å skaffe seg sentrale lokaler, også med tanke på offentlig kommunikasjon, med buss og tog like i nærheten, sier Kristiansen.