Gå til sidens hovedinnhold

Sikre kursen i å se seg tilbake

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Høyre har styrt Norge trygt siden 2013 med Erna Solberg som statsminister. Hun har ledet landet gjennom oljekrise, flyktningkrise og koronakrisen, og samtidig jobbet for et trygt, framtidsrettet og bærekraftig Norge med muligheter for alle.

Viktigere enn store vyer, lovnader og valgflesk det lukter brent av, er verdien av å se seg tilbake. Et bilde på det er når man sitter i en robåt og peiler seg inn på målet, må man skotte seg over skulderen for å være klar over at man er på kurs dit man ønsker.

Med dagens regjering har Høyre bidratt til å arbeide for et bedre Norge. Skole, helse og næringsliv har vært og blir fortsatt viktige satsingsområder. Mangler du grunner for å stemme Høyre ved stortingsvalget til høsten, oppfordrer vi til å se litt tilbake på nevnte tre forhold.

Da Høyre overtok regjeringskontorene, opplevde vi at for mange elever gikk ut av 10. klasse uten å kunne lese, skrive og regne skikkelig. I videregående skole var det for høyt fravær og frafall, og elevene lærte ikke nok. Vi innførte en fraværsgrense, reformerte læreplanene og gjorde det mulig for flere å ta yrkesutdannelse. Nå lærer elevene mer, og fraværet i videregående skole har gått ned. Yrkesfag har fått et oppsving, og rekordmange fullfører skolen. For å styrke yrkesfagene har vi fått etablert Norges første høyskole for fagarbeidere på Gjøvik.

I Norge skal vi ha et helsevesen som ser deg, lytter til deg og forstår deg. Vi har kommet nærmere Høyres visjon om å skape trygghet for pasientens helsetjeneste. Å flytte makt fra systemet til pasienten har vært vårt hovedprosjekt, med pasienten i sentrum for rask behandling og god kvalitet på tjenestene av offentlige så vel som private aktører.

Reduksjoner i formuesskatt og selskapsskatt har gjort det lettere å skape lokale arbeidsplasser og styrke næringslivet i Oppland. Ellers har vi opplevd et historisk samferdselsløft ved å sette i gang omfattende utbygging på både E6, Rv4 og E16. Særlig Valdres, Gudbrandsdalen og Hadeland har fått midler til utbedring.

Høyres jobb nummer en, i tillegg til å bidra til å tette kunnskapshull i skolen og få ned helsekøene, er å få folk tilbake i jobb. Dette er viktig for at Norge skal øke farten ut av koronakrisen.

Vårt håp er at granasokningene kjenner sin besøkelsestid 12. og 13. september og bidrar til at Høyres førstekandidat Kari-Anne Jønnes får fast stortingsplass. Vi vet hun er klar til å ta årene fatt på vegne av Oppland valgkrets og Innlandet fylke for å holde Høyres stødige kurs, om mulig fortsatt i regjering.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.