– Jeg ble litt assistenttrener i fjor høst, men mest ballgutt. I år har jeg fått ansvar for dødballer, både offensivt og defensivt. Så hvis vi scorer på dødball, og ikke slipper inn mål på dødball, er jeg fornøyd. Vi var elendige på det i fjor, sier 24-åringen fra Harestua.

Kneproblemene startet da han var 16. Den sentrale midtbanespilleren fikk den venstre kneskåla ut av ledd.

– Jeg fikk beskjed om å trene meg opp igjen, så skulle det bli bra. Men det samme skjedde rett etter at jeg kom tilbake igjen, like før starten på neste sesong.

Kjipt, men lurt

Det ble operasjon et halvt år senere, og ni nye måneder med opptrening.

– Etter det gikk alt fint. Jeg spilte fotball i tre år uten problemer. Men i fjor sommer hørte jeg at det knaste i kneet igjen. Jeg tok røntgen, men der så de ingenting galt. Men MR-undersøkelsen viste at det var brudd i kneskåla, forteller Simen.

På Gjøvik sykehus sa de at det bare skulle få gro, men at Simen måtte kutte ut all kontaktsport. Det tåler ikke kneet hans, rett og slett.

– Da måtte jeg legge opp. Kjipt å få den beskjeden, for jeg digger å spille fotball. Men det går greit, i hvert fall så lenge jeg får være med gutta på treninger og kamper. Jeg skal leve noen år til, og da er det greit å ha et kne som funker.

Det er viktig for 24-åringen å fortsatt være en del av miljøet.

– Store deler av kameratgjengen er med på laget, så det er gøy å få bidra. Det er en spillergruppe med god stemning og god garderobekultur.

– Bør vinne serien

Torsdag braker det løs, med serieåpning borte mot Brandbu.

– Ekstra spennende med lokaloppgjør i første kamp. Vi vet ikke helt hvordan vi ligger an, men vi forventer egentlig å vinne serien.

– Det var offensivt fra et lag som ble nummer fire av seks lag i fjor?

– Vi har ikke gjort det så bra de siste årene, men vi er bedre i år. Ikke minst bedre forberedt. Eina og Brandbu blir nok de tøffeste motstanderne, og jeg frykter Eina mest, sier Simen.

Seriemester Eina gikk ubeseiret gjennom avdelingen i fjor, mens Brandbu ble nummer to.

Lagkaptein Erik: – Vi skal først og fremst ha det gøy

Lag: Harestua/Lunner 2

Trener: Mona Mossing

6. divisjon avdeling 4: Brandbu, Eina, Harestua/Lunner 2, Kolbu KK 2, Lunner/Harestua 1, Skreia 2

Seriestart: Brandbu – Harestua/Lunner 2 (28/4)

Kapteinen om årets sesong: Erik Thorvaldsen (23) utgjør årets kapteinsteam sammen med Sivert Lien (22) og Jon Anders Vik (24).

– Vi har mer eller mindre spilt på samme lag siden G16/G19. Det gjør at vi kjenner hverandre godt både på og utenfor banen, og samholdet i laget er utrolig bra. I tillegg har vi et flott trenerteam som har fulgt oss siden vi spilte småttisfotball. Vi er enige om at vi først og fremst skal ha det gøy sammen, og spille underholdende fotball, så vil resultatene komme som en følge av det. Men når vi er på trening gjør vi det skikkelig og stiller krav til hverandre, sier Erik.

Noen av spillerne har vært med i flere år, mens andre har kommet tilbake til klubben.

– Det gode miljøet blir lagt merke til, og flere har valgt å returnere til oss etter opphold i andre klubber, eller valgt å begynne igjen etter egentlig å ha lagt fotballskoa på hylla, sier han.

Harestua samarbeider med Lunner, og i år innebærer det i all hovedsak at klubbenes herrelag trener sammen én gang i uka.

– Det skjer spennende ting i kommunen vår, og det samarbeides på tvers av klubber for å skape gode treningsmiljø. Det gjør at vi har gode muligheter for å utvikle oss både som lag og enkeltspillere. Det er morsomt å se så mange lokale spillere i fotballen i Lunner kommune.

Lagleder Magnus: – En sammensveiset gjeng

Lag: Brandbu

Trener: Svein Bækken

6. divisjon avdeling 4: Brandbu, Eina, Harestua/Lunner 2, Kolbu KK 2, Lunner/Harestua 1, Skreia 2

Seriestart: Brandbu – Harestua/Lunner 2 (28/4)

Laglederen om årets sesong: – Vi er i år klare for å legge inn en ekstra innsats for å prestere og levere gode resultater. Dette skal vi som team jobbe sammen om, samtidig som vi bevarer humøret og humoren innad i laget. De fleste i stallen har mange års fotballerfaring, og gleden og interessen sitter fortsatt i hos gutta. I år har vi foreløpig 26 spillere med som har gode tekniske og taktiske ferdigheter, sier lagleder Magnus Lismoen.

På en aktiv sidelinje består trenerteamet av blant annet brødrene Svein og Finn Bækken.

– Etter mange år i både herre- og damefotballen, har disse to like stort engasjement og glede i å se folk løpe etter en ball også den dag i dag. Sammen har vi blitt en sammensveiset gjeng, med godt samarbeid og felles ønsker for kommende sesong. Våre ambisjoner i år er å prestere jevnt og godt, spille hverandre gode og utnytte mulighetene vi får foran mål, slik at vi kan nå målet om å vinne flest mulig kamper. Vi håper på mye god fotball med innholdsrike og spennende fotballkamper, sier Lismoen.