Støtt ALS-rammede og deres pårørende! Amyotrofisk lateralsklerose er en alvorlig sykdom som rammer nerver og motorikk, og ødelegger livskvaliteten til de som er rammet. Per i dag vet man dessverre lite om sykdommen, og dette ønsker vi å gjøre noe med. Simracing-laget Team SloWmo i samarbeid med kringkasteren Norwegian SimRacing Channel arrangerer derfor «Simracing for ALS» for å samle inn penger til ALS Norge, som jobber for mer forskning på sykdommen.

Alle deltakere og støttespillere donerer en sum til en Spleis, og vi oppfordrer alle andre til også å bidra til dette gode formålet. Ingen sum er for liten, ingen sum er for stor.

Selve arrangementet er et virtuelt billøp, der deltakerne med sine egne ratt og PC-er kjører mot hverandre online på plattformen iRacing, og dette vises til publikum som en tilnærmet vanlig TV-sending. Løpet strømmes med norske kommentatorer på YouTube og Facebook i regi av Norwegian SimRacing Channel. Løpet er et såkalt endurance-løp, som går over hele fire timer, og der lagene stiller med to førere som bytter på å kjøre bilen.

Underveis vil det bli gjester i studio, og mange av førerne vil også ta turen innom sendingen når de selv ikke kjører.

Løpet går av stabelen lørdag 11. desember, og man finner sendingen ved å søke på Simracing for ALS på YouTube.

Hva ønsker vi av dere lesere? Jo, vi ønsker oppmerksomhet om arrangementet, vi ønsker oss så mange deltakere som mulig, vi ønsker publikum som følger sendingen, og vi ønsker donasjoner. Det er allerede mange lag som har meldt seg på, inkludert flere av de aller beste norske lagene, og det er sågar også påmeldt utenlandske stjerneførere.

Men, det er rom for flere, og løpet er åpent også for nybegynnere. Påmeldingsfristen er satt til 9. desember.

Dette er tredje gang vi arrangerer løp for veldedige formål, og tredje gang vi er i ferd med å samle inn et betydelig beløp. I skrivende stund er det samlet inn 64.650 kroner, og vi vet av erfaring at det kan komme store beløp herfra og fram til etter at løpet er ferdig.