Skatteoppgjøret for 2018 ble tilgjengeliggjort torsdag, men det går nok en gang ikke smertefritt. Mange brukere som forsøker å logge inn møter beskjeden om at det er stor pågangen i ID-porten. Det gjør at enkelte brukere ikke får logget inn med en gang.

– Difi beklager ulempene dette medfører og ber deg prøve på nytt senere, heter det i meldingen.

Det kan se ut til at problemene rammer flere tjenester som bruker bank-ID. Mange sliter med å logge inn i nettbank. Ifølge Drammens tidende gjelder dette mange DNB-kunder. Det er også vanskelig å logge inn på andre tjenester hvor en benytter bank-ID for identifisering, for eksempel domstol.no.

Torsdag 20. juni kommer skatteoppgjøret. Men alle med penger til gode får dem ikke på konto med en gang. Ifølge undersøkelser Nettavisen Økonomi har omtalt, er det omtrent 400.000 nordmenn som grudde seg til skattemeldingen. Omtrent 418.000 visste ikke engang hva skattemeldingen er.

Nå er tiden for å grue seg forbi. Nå er det skatteoppgjørets time. Hvis du elektronisk bruker, som de aller fleste er, og er vanlig arbeidstager, kan du forvente å få skattepengene nå snart. Ifølge skatteetaten kan det ta inntil tre uker å betale ut alle skattepengene til nordmenn.

Penger til gode? Nå kommer skattepengene