Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt er det skiføre

Artikkelen er over 3 år gammel

De største skientusiastene kan fortsatt finne nypreparerte løyper på Brovoll, Mylla og Lygna.

Det er meldt opp mot 16 grader onsdag, men i høyden holder vinteren seg.

Brovoll

På nettsidene til skiforeningen står det følgende:

Brovoll: Skiforeningen 18/4 kl. 07:21: 4 grader og skyet vær. Total snødybde er 50–100 cm. Det kom litt nedbør i form av regn i går kveld, men det ga seg ganske fort, kanskje 1–2 mm. Vårtemperaturen har virkelig satt i gang smeltingen. Bekker og elver renner godt nå, og det er mye smeltevann i farta som skal fram. Løypene og snøforholdene ellers er det ennå ikke noe å si på og det er fortsatt fint skiføre i maskinløypene. Noe bøss må påregnes enkelte steder hvor det er tett skog, men ellers er det nå fine forhold til årstiden å være. Vannene er nå ikke noe særlig å ferdes på. Det er løst og til dels mye vann rett under snøen. Det meldes om en strålende dag også i dag. Ha en fin dag! Smøretips: Rødt klister, felleski / rubbeski.

Stryken/Svartbekken: Skiforeningen 18/4 kl. 07:37: 3 grader og lavt skydekke/tåke. Total snødybde er 30–120 cm.

Nå er alle stikkene tatt inn fra vannene. Det er mye is, men med den varmen vi har nå så kan det plutselig bli farlig å gå på isen selv om den fortsatt er ganske tykk. Det kan være vått og isforholdene endrer seg brått selv om man følger løypetraseene vi har preparert i vinter. Det er fortsatt mye snø og fint i Marka og sålen i løypene holder seg bra nok til at man kan få seg en fin vårskitur, men mye vann i terrenget bekker og myrer gjør at det for risikabelt å preparere terrengløypene med løypemaskinen. Så i dag prøver vi å friske opp sporene med snøscooter fra Stryken – Stålmyra – Delebekken – Gørja – Fortjern.

Smøretips: Rødt klister, felleski eller rubbeski.

Mylla

Svea/Mylla: Mylla løypeforening 18/4 kl. 05:42: 3 grader og lett tåke. Total snødybde er 70–130 cm. Det er lett tåke på Mylla, men det ser ut som det etter hvert skal gå over til sol. En strålende sol i går som gjorde at det smeltet mye snø. Det ble preppet noe mer enn jeg la ut i går. Jeg preppet denne runden: Mylla dam – veien Mylla syd 400–500 meter – Bislingveien – Bislingflaka – Formoløypa til Åsjøveien – retur over Bislingflaka til Mylla dam – Kanalløypa – Nordstrand – Sørlibakken – Stormyra -Kalrasen – retur Mylla dam. Neste prepp er planlagt fredag morgen. Usikker på skiføret på vannene.

Smøretips: Klister/felleski.

Isen på vannene i Marka

Selv om det har vært tykk is på vannene i Marka i vinter begynner det nå å tære på den mange steder, og istykkelsen varierer veldig. Skiforeningen har begynt å samle inn stikkene mens det ennå er mulig, og har du tenkt deg utpå må du derfor være årvåken og bruke sunn fornuft, skriver Mylla løpeforening på sine sider. 

– Som markabruker må man vite at man alltid går på eget ansvar og risiko, både i og utenfor løypene. Det kan skje endringer uten at vi alltid klarer å registrere alle, så hver enkelt må selv ta ansvar for egen sikkerhet, oppfordrer løypeforeningen.

Lygna

Også på Lygna er det flere løypetraseer som ble preparert denne uka, blant annet opp mot Lushaughytta i tillegg til lysløypa ved Lygna skisenter. Kunstsnøløypa ved skisenteret er også preparert. Lesere kan melde om trikkeskinner onsdag morgen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.