TINGELSTAD: Amfiet på folkemuseet er ryddet for snø og når alt er klart vil det være sitteplass til rundt 500 personer. Den norske storfilmen Birkebeinerne skal vises på stort lerret, søndag 14. februar. To dager etter at filmen har norgespremière.

– Vi plasserer lerretet slik at de som kommer kan se den lyssatte kirken i bakgrunnen, forteller Rune Larsen fra kulturkontoret.

– Kom på ski

Utendørsvisningen er et samarbeid mellom museet, kulturkontoret og Brandbu kino. De er spent på hvordan det blir mottatt.

– Vi håper og tror dette slår godt an. Vårt håp er at publikum ankommer på ski. Det hadde vært kult, sier kinosjef Knut André Bjerke.

Program- og sesongansvarlig Chané Lindseth ved museet satser på at det blir en helt unik folkefest. Selv skal hun stille i middelalderdrakt og vil også si litt om Birkebeinernes historiske tilknytning til Granavollen og området rundt.

– Vi legger opp til aktiviteter i forbindelse med visningen, blant annet med bueskyting, forteller hun.

Varme klær

Arrangørene håper den verste kulda slipper taket til filmen skal vises. Men de håper på mest mulig vinterlige omgivelser. Uansett oppfordrer de folk til å kle seg godt, for det vil uansett bli kaldt å sitte ute på denne tiden av året.

– Det er en perfekt ramme for en slik type film. Dette blir en filmopplevelse av de sjeldne, sier Bjerke.

– Vi planlegger også å tenne noen bål og fakler på området, så folk kan varme seg litt, sier Larsen.

I tillegg blir det mulig å få kjøpt noe å varme seg på.

– Det blir i alle fall pølser og kakao. Men vi satser også på å lage en middelalderinspirert gryte, forteller Lindseth.

Filmen skal også vises utendørs på Sjusjøen. De har førpremière helgen før.

– Ellers vet vi ikke om noen andre som setter den opp ute. Etter det vi vet har det heller aldri blitt satt opp noen kino utendørs tidligere heller, sier Bjerke.

Han regner med stor interesse og oppfordrer folk til å sikre seg billetter tidlig.