Gå til sidens hovedinnhold

Skiglede og «uføre»

Artikkelen er over 6 år gammel

Plutselig vinter. Biler i grøfta. Folk på ski. Heldigvis ingen meldinger om alvorlige episoder da «Kong Vinter» plutselig kom på besøk.

MYLLA/HADELAND: Søndag dro de som ikke fulgte skisport på tv ut i skog og mark for å gå på ski. Eller de gikk på ski før og etter tv-sendinger.
Avisen Hadeland var på Mylla søndag og snøfallet lørdag kveld og natt til søndag gjorde parkeringsforhold litt ufordrende. Løs snø gjorde at enkelte biler kjørte seg fast eller skled i grøfta langs smale veger.
Medtrafikanter viste skisportslig sinnelag og hjalp hverandre med tauing og dytting.
– Vi gleder oss til skitur, fortalte brødrene Imre og Emund Tørstad Skorem fra Grua.
Sammen med mange andre la de ut på tur i spor som igjen lignet på vanlig vinter. Fra Mylla Dam var det flotte skispor inn til Trantjern og scooterløype mot Tverrsjøstallen.

Ingen alvorlige uhell

Mange fikk seg en overraskelse lørdag morgen, med omslag fra «grønt» Hadeland til snøføyke og utfordrende forhold.
Mange steder ble det ikke brøytet før snøfallet ga seg. Mellom klokka 13 og 14 letnet det på og veier ble brøytet.
Politiet oppfordret på generelt grunnlag bilistene om å kjøre pent. Noen mindre uhell og episoder ble det likevel.

Trafikkuhell

Lørdag traff to biler hverandre speil mot speil i Kjølvegen i Brandbu. Den ene bilen stoppet ikke, men føreren tok senere kontakt med politi, slik av bilførerne kan ordne opp i saken.
En person ble anmeldt av politiet for sladding med bil i Gran og førerkort ble beslaglagt. Vedkommende bilfører erkjente forholdet.
Søndag morgen ble en bilfører stanset i Gran, mistenkt for promillekjøring. Sak ble opprettet.

Mer snø

Det er i følge yr.no meldt snø over Hadeland også mandag, men mot kvelden klarner det opp. Det er meldt noe snø tirsdag og torsdag, mens det til helga igjen er spådd fint vær - og dermed stor utfart til snørike områder på Hadeland.
Søndag ble det meldt 30 centimeters snødybde Nordstrand/Mylla. Merkepinner er satt opp Myllavannet på langs.
Øståsen Skiløyper melder også om flotte forhold på Lygna og omkringsliggende skiterreng. All nedbør i høyden har falt som snø. Sørover er alt kjørt alt mellom Lygna og Lushaugen. Malsjørunden er kjørt via Bustevollen til Steinhorn.

Kommentarer til denne saken