Tirsdag 16. mars dro barn og voksne fra Ulveflokken i Eventyrskogen barnehage (uteavdelingen) på skitur. De gikk hele 8,5 km, fra Stryken og over Skillingen og tilbake til Harestua. De ansatte hadde med mat, drikke og alt annet som trengs på tur til 18 små håpefulle og spente barn.

Foreldrene fikk «rapport» underveis i form av bilder på MyKid. De hadde flere stopp underveis for å fylle på med energi og ta seg en pust i bakken. Med seg hadde de både mat og sjokolade og drikke til alle.

Vi foreldre møtte kjempestolte barn ved henting denne dagen. De hadde opplevd en enorm mestringsfølelse og var veldig fornøyde med turen.

Barna våre trenger mer enn mat og drikke. På en slik tur trenger de å motiveres og de ansatte bidrar til å skape felles engasjement og begeistring. I tillegg trengs det et trøstende fang og gode ord når man er sliten, har slått seg og når man kanskje ikke helt vet hvorfor man er lei seg.

De ansatte på Ulveflokken er dedikerte og varme voksne, med stor grad av fleksibilitet. Vi som foreldre opplever at de ansatte gjør «det lille ekstra», og lager små og store «happenings» som engasjerer og begeistrer barna våre.

En skitur som denne krever god planlegging, tålmodighet og stor evne til å engasjere barna. Opplevelser som denne vil gi minner i lang tid fremover. Dette en noe vi vil løfte frem og synliggjøre i en tid der nyhetsbildet i stor grad preges av det som er relatert til pandemien vi står i.

Vi vil kalle de ansatte i barnehagen(e) for hverdagshelter!