Eventyrlig salg av billetter til revy

LURT: Folk har høye forventninger til LURTs første revy på ni år. Arkivfoto: Kristine Bentestuen Ludvigsen

LURT: Folk har høye forventninger til LURTs første revy på ni år. Arkivfoto: Kristine Bentestuen Ludvigsen

Artikkelen er over 5 år gammel

Nesten ei uke før premieren har LURT solgt i overkant av 1100 billetter til sin nye revy. Det er over alle forventninger.

DEL

GRINDVOLL: I gamle dager var revyene på Skogglimt noe man gikk mann av huse for å få med seg. For teaterlaget LURT var dette forestillinger som ga gode penger i kassa og økonomisk ryggdekning for andre mer påkostede oppsetninger.
Og det virker som at revyene til LURT fortsatt fenger publikum. Fredag denne uken er det premiere på revyen «Revy for alle (bom)penga, og den er allerede utsolgt.

– Aldeles utrolig

– Søndag kveld hadde vi passert 1100 solgte billetter. Det er aldeles utrolig og langt over de forventningene vi hadde, forteller Mari Lunder i revyen.
Hun er selv en av skuespillerne i revyen og forteller at de merker presset.
– Det er tydelig at folk har store forventninger til oss, og det er klart vi kjenner litt på det. Vi får bare håpe vi klarer å innfri disse forventningene, sier Lunder.
Totalt har LURT lagt ut 1880 billetter, men hvis salget fortsetter like bra utover uka, kan det nærme seg utsolgt nesten før premieren.
– Det kan tyde på at revy er noe som slår an blant folk, når en klarer å selge så mange billetter lenge før noen har sett noe som helst av innholdet. Det viser også at folk har en enorm tillit til LURT, sier Lunder.
For LURT har et godt rykte blant folk, og selv om revygjengen innrømmer at de har litt nerver før premieren, har de også en god magefølelse.
– Helgens øvelser lover bra, og vi gleder oss til å more publikum på Skogglimt igjen, sier Lunder.

Tre helger

Revyen settes opp over tre helger, og allerede før de er i gang er det klart at det blir en økonomisk suksess.
– Revyen tittel spiller på bompenger. Kommer noe av overskuddet til å bli brukt til å finansiere den kommende bommen på grensa mellom Lunner og Gran?
– Ja, det kan du tro. Nei, overskuddet går nok til neste oppsetning, ler Lunder.
Hun merker personlig et større press enn hun tidligere har gjort på revyscenen.
– Det er første gangen jeg selv bidrar med egen tekst. Jeg har en monolog jeg selv har skrevet, og det gir selvsagt litt ekstra sommerfugler i magen, sier hun.
I tillegg til Mari Lunder består skuespillerne i år av Jan Erik Kalvsjøhagen, Roar Kalvsjøhagen, Mette Bråthen, Viggo Bråthen, Marthe M Ohren og Øyvind Sogn.

Artikkeltags