Marte er ny rektor på Grymyr skole

REKTOR: Marte Grimsrud skal fungere som rektor på Grymyr skole dette skoleåret.

REKTOR: Marte Grimsrud skal fungere som rektor på Grymyr skole dette skoleåret. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Marte Grimsrud (34) skal fungere som rektor på Grymyr dette skoleåret. Hun går til oppgaven med en viss ærefrykt.

DEL

I vår sluttet daværende rektor Hans Olav Rørvik som rektor på Grymyr skole, for å begynne som skolefaglig rådgiver i Jevnaker kommune.

Nå er en foreløpig erstatter på plass, hentet fra egne rekker.

– Jeg har jobbet som kontaktlærer ved skolen her en stund, og har også vært assisterende rektor under forgjengeren, sier Marte Grimsrud.

Hun blir fungerende rektor fra 1. oktober, og det er en jobb hun går til med en viss ærefrykt.

– Rørvik var en veldig dyktig rektor, så det blir ikke lett å erstatte han. Men jeg skal gjøre mitt beste, sier hun ydmykt.

Utfordrende jobb

Hun understreker likevel at jobben er både interessant og utfordrende.

– Hvis jeg ikke hadde hatt lyst til å bli rektor, hadde jeg ikke sagt ja. Når det er sagt, vet jeg ikke helt om jeg kommer til å søke hvis stillingen blir utlyst en gang i framtiden. Det vet jeg kanskje mer om i løpet av et par måneder i jobben, ler hun.

At det er så få søkere til rektorstillinger tror hun henger sammen med ansvaret en rektor har.

– Du jobber mye som rektor. Du må nesten være tilgjengelig hele tiden. Ansvaret er stort, og mange mener nok at lønna kanskje ikke står helt i stil med innsatsen, kommenterer hun.

LES OGSÅ:

Grimsrud er imidlertid ikke uerfaren som rektor. Skoleåret 2014–2015 var hun rektor for en nystartet privat Montessori-skole i Lofoten.

– Jeg hadde tidligere jobbet fem år ved Montessori-skolen i Kolbu, så jeg var kjent med konseptet. Det var interessant å få være rektor på en slik skole fra starten, sier hun.

Oversiktlig på små skoler

Den fungerende rektoren på Grymyr har nesten hele tiden jobbet på små skoler. Bortsett fra to år i Brussel, der hun jobbet ved en norsk skole. Det var en stor skole, men oppdelt i små enheter.

– Små skoler har mange fordeler, slik jeg ser det. Det blir mer oversiktlig for både elever og lærere, sier hun.

Hva som skjer med rektorstillingen i framtiden er foreløpig i det blå. Grimsrud håper uansett det blir en rektor på hver skole.

– Jeg tror det er viktig for å få helheten og oversikten over alt som skjer fra dag til dag. Men vi får bare vente og se hva som skjer, sier hun.

Artikkeltags