Fant flaskepost fra 2005 i Vigga - jakter på brevskriverne

FULL KANO: Det var både fullt og vått i kanoen da Ole Torstein, Kristian (7) og Håkon (13) la ut på tur.

FULL KANO: Det var både fullt og vått i kanoen da Ole Torstein, Kristian (7) og Håkon (13) la ut på tur. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Planen var å padle Vigga fra kommunegrensa mellom Gran og Lunner til Jarenvatnet. Det gikk ikke, men turen ble likevel en stor opplevelse for Kristian (7).

DEL

Det er ikke første gangen Ole Torstein Skiaker og sønnene Kristian (7) og Håkon (13) padler i kano. For noen dager siden satte de ut kanoen ved Granstunet, og padlet til Sagatangen og Jarenvatnet. Det var en rolig tur langs Kjærlighetsstien som går langs elva.

Søndagens tur skulle vise seg å bli i drøyeste laget. Familien satte ut kanoen ved den siste busslommen før bommen på riksveg 4 ved kommunedelet. De kom bare til Vøien / potetpakkeriet. Før den tid dukket det imidlertid opp ei flaske som fanget Kristians oppmerksomhet.

– Han sa han så en flaskepost, men jeg trodde ikke på han med en gang. Han sto på sitt, og jammen viste det seg at han hadde rett, forteller pappa Ole Torstein Skiaker.

Ved nærmere undersøkelse fant familien ut at flaska inneholdt et håndskrevet brev som var datert 19. mai 2005, altså over 12 år gammelt.

I brevet står det:

Til flaskepostfinner!

Den som finner dette brevet, vær så snill og gi oss beskjed.

Vi er en gruppe elever på Nordre Oppdalen skole som er med i Grunnskoleuka og arbeider med kommunikasjon.

Derfor har vi laget en flaskepost.

Send oss beskjed til adresse Postboks 84, 2713 ROA.

Har holdt seg godt

Brevet er skrevet med gråblyant på rødt papir. Mye tyder på at læreren har skrevet overskrift og dato, mens elevene har skrevet resten.

– Vi tenkte det hadde vært moro om de som har skrevet brevet får vite at det faktisk er funnet, sier Ole Torstein til Hadeland. Det er heller ingen tvil om at plast er et bestandig materiale. Brevet var lagt i ei halvliters brusflaske, og den er definitivt like hel etter tolv år i vannet. Flaska ble funnet i Vigga ikke langt unna Bjørge gård i Gran kommune.

Det enkleste hadde jo vært å ringe skolen, men den er for lengst nedlagt og slått sammen i Lunner barneskole. Derfor satser lokalavisen nå på at en etterlysning i våre kanaler kan bidra til å finne brevskriverne. Klarer vi å finne dem, og få en prat? Ta kontakt om du vet noe om brevet. Enten i kommentarfeltet, på mail eller telefon 90792936.

Strabasiøs tur

Som nevnt kom ikke padlerne riktig så langt som de hadde planlagt. Vigga var rett og slett mer krevende enn Ole Torstein hadde sett for seg.

– Det er faktisk ganske heftige stryk flere steder. Dessuten var det flere trær som hadde falt ut i vannet og som gjorde det vanskelig å komme seg fram. Vi måtte stoppe og tømme kanoen flere ganger, så det ble litt i kaldeste laget. Å ha med bikkja i kanoen gjorde det for så vidt heller ikke noe enklere, sier han og ler.

Det blir neppe siste gangen familien er ute i kano av den grunn.

– Kristian er god til å dra i gang sånne turer, så vi slipper nok ikke unna, slår Ole Torstein fast.

Kristian er dessuten kjent med kommunikasjon via flaskepost fra før. På ferieturen til Grimstad i sommer kanstet han ut en flaskepost, men der kom resultatet langt raskere.

- Vi fikk melding fra finneren allerede før vi var hjemme fra ferie, forteller Ole Torstein.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken