Gå til sidens hovedinnhold

Elevenes drømmedag

Fikk oppleve Ungdoms-OL på Lillehammer

Artikkelen er over 5 år gammel

Ungdomsskolene på Hadeland fikk tirsdag oppleve en drømmedag under Ungdoms-OL. Elevene var alle enig i at dette var en opplevelse de sent vil glemme.

Lillehammer: Noe av det som skiller ungdomslekene fra de vanlige olympiske leker er det store fokuset på kultur og læring. I den forbindelse får alle videregående- og ungdomsskoleelevene i Oppland muligheten til å oppleve OL-stemningen på Lillehammer. Denne dagen kalles drømmedagen og tirsdag var ungdomsskolene på Hadeland på plass i OL-byen.

God stemning

– Dette er mye bedre enn vanlig skole, fastslår Madelen Hærum Østby fra Gran ungdomsskole.

På dagens plan sto det hopprenn i Lysgårdsbakken og konsert på Stampesletta. I tillegg var det flere aktiviteter ungdommen kunne være med på i området.

– Stemningen i hoppbakken er fantastisk. Jeg har prøvd noen aktiviteter også, men det var ganske vanskelig å holde balansen, sier Madelen Hærum Østby.

Drømmedagen er et samarbeidsprosjekt mellom Lillehammer 2016, Oppland fylkeskommune, Fylkesmannen i Oppland, Rikskonsertene og Den kulturelle skolesekken.

Bedre på stadion

Elevene har forberede seg til Drømmedagen, blant annet gjennom flere prosjekter i løpet av året.

– Elevene skal få ta del i et arrangement som i større grad blir en del av skolehverdagen. Vi har fått til et godt samarbeid og et flott utgangspunkt for videre utvikling av et konsept, som involverer elever på en mye bedre måte og i større omfang enn vi tidligere har sett i idrettsarrangement, sier utdanningsdirektør i Oppland, Trond Johnsen til Oppland fylkeskommunes nettsider.

– Dette har vært en veldig bra dag. Det er helt noe annet å være på en stadion, enn å se på tv hjemme. På stadion er alt mye mer spennende. Jeg synes det er flott at vi får muligheten til dette. Og i tillegg har jeg fått en hel dag sammen med bestevenninnen min, sier Julia Røken fra Brandbu ungdomsskole.

Kommentarer til denne saken