Det melder strømbørsen Nord Pool på sine nettsider.

En kilowattime tilsvarer et strømforbruk på én kilowatt over én time. For eksempel bruker en dusj på ti minutter i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av både temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.

I tillegg til spotprisen på strøm kommer forbruksavgift (16,69 øre per kWh), avgift til Enova (1 øre per kWh) og et eventuelt påslag fra strømselskapene. På toppen av det hele legges en merverdiavgift på 25 prosent, og på siden kommer nettleie.

Maksprisen for regionen vil fredag være mellom 10 og 11 på formiddagen, på 2,99 kroner per kWh. Dette er 2,33 kroner høyere enn den var samme dag i fjor.

Den billigste strømmen var fra klokken 1 til 5 natt til i dag, med en minstepris på 2,84 kroner per kWh. Den billigste strømmen resten av dagen kommer klokken 15 til 16, og 23 til midnatt, da spottprisen er 2,926 kroner per kWh.

Minsteprisen blir på 2,27 kroner per kWh mellom klokken 2 og 3 på natten.

Bekymret over økte priser

Norstat har gjort en undersøkelse for medlemsorganisasjonen NAF, som viser at to av tre nordmenn er bekymret for økte priser på strøm og matvarer, og halvparten av oss er bekymret for drivstoffprisene.

Undersøkelsen ble gjennomført i juli, og det var 1000 personer i ulike deler av landet som svarte på undersøkelsen.

- Svært mange er bekymret nå, samtidig er det svært få som har tro på regjeringens handlekraft. Det er ikke bare overraskende, det er urovekkende. Det bør lyse en varsellampe i regjeringslokalene nå, sier Thor Egil Braadland, myndighetskontakt i NAF.

63% av deltakerne i studien svarte "mye" eller "svært mye" på spørsmål om hvor bekymret de er for økte strømpriser.