På vei til litteraturfestivalen på Lillehammer besøker forfatter Yohan Shanmugaratnam og fotograf Line Ørnes Søndergaard Gran bibliotek mandag 30. mai.

– Vi ønsker velkommen til formiddagsarrangement med to spennende stemmer. Det er ikke ofte vi har arrangement på dagtid rettet mot voksne. Benytt anledning til å få påfyll om Storbritannia før og under Brexit, oppfordrer bibliotekar Siv Ellefsrud.

I ingen annen by stemte flere av innbyggerne for Brexit enn i Boston, Lincolnshire. I boka Bruddet følger forfatter Yohan Shanmugaratnam og fotograf Line Ørnes Søndergaard Boston fra opptakten til folkeavstemning i 2016 og fram til utmeldingen 1. januar 2021.

Historien fortelles gjennom litauiske Aleksandra, som jobber på fabrikk, alenemor og nyforelsket. Albert er gammel fisker, enkemann og klar for et opprør. De bor i samme lille by, men lever i ulike verdener. Dette er en historie om grenser som åpnes og sinn som lukkes, makt og avmakt, skepsis og samhold – og et kjærlighetsforhold i oppbruddstid.

Arrangementet er i regi av Norsk Litteraturfestival og Gran bibliotek, og er gratis. Skulle noen ha lyst til å lese seg opp før arrangementet, har biblioteket et par eksemplarer av «Bruddet» til utlån.