Her bør du ikke snappe!

BRUK HODET: Det er fort gjort å miste mobilen om du snapper fra stolheisen. Slikt tap dekkes ikke av forsikringen.

BRUK HODET: Det er fort gjort å miste mobilen om du snapper fra stolheisen. Slikt tap dekkes ikke av forsikringen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Vinteren har lagt seg bunnsolid over store deler av landet, og alpinanleggene gleder seg over godt besøk. Nå melder Tryg Forsikring i en pressemelding at alpinutflukten ofte har et pussig utfall. Mange ender nemlig opp med å miste mobilen i skiheisen eller i alpinbakken.

– Det er lov å være uheldig, men ikke alle mobiltabber i alpinanlegget dekkes av forsikringen. Om du mister mobilen mens du er i skiheisen og du ikke finner den igjen, dekkes ikke det av forsikringen. Verken av reiseforsikringen eller innboforsikringen din. Mange bruker tiden i skiheisen til å sjekke eller legge ut meldinger, men kalde fingre og mobiltelefon er ingen god kombinasjon, sier Roy Vetaas, reiseekspert hos Tryg Forsikring.

Svindelforsøk

Hvert eneste år erstattes tusenvis av mobiltelefoner som er blitt borte eller skadet. I 2016 mottok Tryg Forsikring nær 7000 innmeldte erstatningssaker for mobiltelefon, til en verdi av over 14 millioner kroner.

– En reiseforsikring og innboforsikring dekker mye, men ikke at du mister eller glemmer ting. Skulle derimot andre ødelegge eller stjele tingene dine, stiller det seg annerledes, heter det i pressemeldingen.

Uansett lønner det seg sjelden å forsøke å lure til seg fordeler når man melder mobilen inn som forsvunnet.

– Å lyve på forsikringen er veldig alvorlig. Blir du avslørt i svindel risikerer du å bli anmeldt, droppet som kunde og ikke få tilbake penger i det hele tatt. Vi har gode rutiner for å avdekke forsøk på svindel, sier Vetaas.

– Putt mobilen i lommen

Oppfordringen fra Tryg Forsikring er derfor å sørge for at mobilen ligger lomma med glidelåsen igjen mens du sitter i skiheisen.

– Så får du heller dra fram mobilen når du er kommet ut av skiheisen. Da er sjansen for at du står der uten mobil før neste heistur betraktelig mindre, oppfordrer forsikringsselskapet.

Artikkeltags