Tviler på at snøfjellet er borte til 17. mai

TROR PÅ NASJONALDAG MED SNØ: Elevene ved sjette trinn på Grua skole tviler at hele snøfjellet forsvinner før det er pølse og «Ja vi elsker» i skolegården. Tommestokken Ida Gammelmo holder er til opplysning 2 meter lang.

TROR PÅ NASJONALDAG MED SNØ: Elevene ved sjette trinn på Grua skole tviler at hele snøfjellet forsvinner før det er pølse og «Ja vi elsker» i skolegården. Tommestokken Ida Gammelmo holder er til opplysning 2 meter lang. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Snøfjellet smelter ikke før 17. mai, tror elevene på sjette trinn ved Grua skole, om det nær drøye tre meter høye isfjellet i skolegården.

DEL

Den snørike vinteren har gjort sitt til at folk har hatt problemer med bilen, taket, snøfreseren og det aller meste av sesongbetonte utfordringer. Det har vært bra for skifolket, det må sies, og skoleelevene ved blant annet Grua skole har hatt nok av ammunisjon til snøballkriger, samt byggemateriell til snøhuler. Men så er det jo det evige spørsmålet etter en så snørik vinter: Når forsvinner snøen da?

– Alle snøen som har blitt måkt vekk fra skolegården har blitt måkt hit, så vi tror ikke den smelter før 17. mai, sier Ida Gammelmo.

HAR SNØ I MAI: – Vi har nok snøen til uti mai, tror Ida Gammelmo og Vivian Waaia.

HAR SNØ I MAI: – Vi har nok snøen til uti mai, tror Ida Gammelmo og Vivian Waaia. Foto:

Sammen med klassekameratene har hun tippet på hvor lenge de vil ha snø i skolegården, og da Hadeland er på besøk, så er ikke himmelen snauere enn at den kommer med litt påfyll. Som om det skulle være nødvendig.

– Ja, nå snør det igjen. Og så blir det måkt, og så blir haugen enda større, sier Ida og får støtte av Martine Bueson Sørås og Vivian Waaja.

– Jammen, den må jo være borte til 17. mai da. Vi skal jo ha 17. mai-feiring her, sier Jonas Båstad.

Han tror likevel ikke at snøen har smeltet, men at den heller blir måkt vekk for at det kan spises pølser og gjort andre vesentlige nasjonaldagsaktiviteter i skolegården.

Snørik vinter gir mye å gjøre for lokale snøbrøytere i hovedstaden

Værgudene har mer vinter på lager

Mye snø gir skader på skogen 

Artikkeltags