Advarer mot mer snø og vanskelige kjøreforhold torsdag

VANSKELIGE KJØREFORHOLD: Slik så det ut på Lygna like over klokken 7.30 mandag morgen. Torsdag er det meldt snø igjen.

VANSKELIGE KJØREFORHOLD: Slik så det ut på Lygna like over klokken 7.30 mandag morgen. Torsdag er det meldt snø igjen. Foto:

Kraftig nedbør som kommer som snø høyere enn 400 meter over havet vil skape problemer i trafikken i Oppland torsdag.

DEL

Statens vegvesen ber folk vurdere hvordan de kommer seg på jobb og andre steder torsdag morgen. Det skriver de i en pressemelding onsdag.

Meteorologene spår store nedbørsmengder over store deler av Oppland.

Snø skapte store problemer for trafikken på blant annet riksveg 4 over Lygna tidligere denne uka. Torsdag kan det enkelte steder komme mer enn 20 mm nedbør. Det betyr mer enn 20 centimeter snø.

Les også:

Frykter kaos

– Biler med sommerdekk kan skape kaos på vegene våre der nedbøren kommer som snø. Vi ber derfor bilistene om å være forsiktige, holde avstand og beregne god tid hvis de må ut og kjøre. Er det mulig å la bilen stå torsdag, så gjør gjerne det, sier seksjonsleder Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen, Oppland.

Entreprenørene som drifter riks- og fylkesvegnettet for Statens vegvesen er varslet og er i beredskap. Farevarselet fra meteorologene omfatter også fjelltraktene i Sør-Norge.

Les også:

Bør ha kjettinger

– De som skal ut å kjøre i slikt vær, må ha gode dekk. De som kjører vogntog, må legge på kjetting i tide. Stopp der det er trygt, og legg på kjetting før vogntoget kommer til strekninger med bakker og krappe svinger, sier Stensrud.

Les også:

Artikkeltags