Sol, sol og mer sol!

SOMMERVÆR: Kommende uke skal det bli strålende sol fra skyfri himmel i hele Innlandet.

SOMMERVÆR: Kommende uke skal det bli strålende sol fra skyfri himmel i hele Innlandet.

De siste dagene har vært solfylte på Hadeland, og det er ikke en sky i sikte de neste dagene.

DEL

– Vi har gunstige prognoser nå for neste uke, og har et høytrykk som forsterker seg de første dagene i uken, og vil gi oss pent vær i flere dager. Det blir også rolige vindforhold i fjellet, forteller vakthavende meteorolog, Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt til Oppland Arbeiderblad.

Kan bli opp mot tjue grader

Finværet vil holde seg langt ut i uken, og først inn mot neste helg vil det bli noe kjøligere luft igjen.

– Temperaturene vil også bli enda litt høyere enn det har vært denne helga. Enkelte steder kan det komme opp i 20 varmegrader. I dag har det vært Lillehammer som har toppet listen i Innlandet med 16,7 varmegrader, opplyser meteorologen.

Inn mot helga vil det skye noe til, men fortsatt være pent vær. Med fallende høytrykk vil temperaturene synke igjen inn mot helga, men fortsatt er det ikke noe nedbør i sikte.

Stor gress- og skogbrannfare

– Det fine sommerværet vil nok friste mange til å kose seg utendørs, og med tanke på at det nå er svært høy gress og lyngbrannfare, så må de som vil grille, og ellers er ute i naturen være ekstra påpasselig i forhold til dette, minner meteorologen om.

Ser man på skogbrannindeksen hos yr.no ligger det på gult farenivå sør på Hadeland, mens det nordover er oransje farenivå som betyr stor fare.

Brannvesenet var ute allerede i mars og advarte mot bråtebrann.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken