Gå til sidens hovedinnhold

Sølvsberget fullt av åttendeklassinger

Artikkelen er over 5 år gammel

VESTRE GRAN: Tirsdag ettermiddag og kveld skylte regnet ned. Tidlig onsdag ettermiddag kom gråværet med en ny skur.

Men da samtlige klasser fra åttendetrinn i Gran kommune var ute på tur onsdag formiddag, var det med følge av sol og blå himmel.

- Vi arrangerte samme tur i fjor. Da sluddet det. Selvsagt har været en god del å si for turopplevelsen, sa Torstein Dahl da følget hadde nådd toppen av Sølvsberget.

Bildeserie

BILDESERIE: Ungdom mot toppen

 

Han er en av mange frivillige fra Hadeland turlag som bidro til å få 13-14-åringene ut og opp i naturen. Det hele i regi av Den norske turistforening, som anslår at 35.000 åttendeklassinger over hele landet var ute denne onsdagen.

I Gran strekker tradisjonen seg tilbake fem år. Sølvsberget har vært målet de siste årene. I Lunner har elevene vært på opptur i ti år. Noen ganger til Paradiskollen sørøst for Harestua. Men når snøforholdene, som i år, er til hinder, har turene gått til Solobservatoriet på Gunnarshaugen.

- Poenget med dette initiativet er i første rekke å få ungdommen ut og forhåpentligvis bidra til at de lærer seg å sette pris på turer i skog og mark. På sikt handler det også om å rekruttere nye medlemmer til Turistforeningen, mente Dahl.

Kommentarer til denne saken