Heidi (35) har trua på at sommervarmen kommer

To på torget: Og flere enn Heidi og Max Bergersen var det ikke der da vi tok turen ut torsdag formiddag.

To på torget: Og flere enn Heidi og Max Bergersen var det ikke der da vi tok turen ut torsdag formiddag. Foto:

For nøyaktig ett år siden, 4. juli 2018, var det yrende folkeliv på torget i Gran. Avisen Hadeland feiret sine første 100 år. Torsdag formiddag satt Heidi Bergersen (35) fra Lunner der nær sagt i ensom majestet.

DEL

Skjønt helt ensom blir litt feil. Hunden Max Bergersen (1) også med. Og det kom og gikk noen både før og etter at vi snakket med Heidi. Men et yrende folkeliv var det definitivt ikke snakk om.

– Regnfullt, er det første ordet Heidi henter fram som svar på spørsmål om hva hun synes om årets sommervær så langt.

Sola har akkurat stukket nesa fram da vi spurte henne om en liten sommerprat. Minutter før sto himmelens sluser åpne. Gradestokken utenfor lokalavisens vindu hadde stabilisert seg mellom 11 og 12 grader.

I fjor var situasjonen stikk motsatt. Da Hadelands bursdag ble feiret var det over 30 grader, i skyggen. Vertskapet gikk rundt og delte ut drikke for å gjøre situasjonen litt mer levelig for gjestene. 250 var det av dem, ifølge Hadelands bursdagsreferat.

FOLKSOMT: Rundt 250 hadde møtt opp på torget for å feire 100-årsjubilanten, i varmen.

FOLKSOMT: Rundt 250 hadde møtt opp på torget for å feire 100-årsjubilanten, i varmen. Foto:

– Men så var ikke sommeren i fjor typisk norsk heller da. Den er nok mer typisk i år, kommenterer Heidi.

Og selv om det er frodig og fint i hagen nå, i motsetning til i fjor, er hun klar på at hun nok foretrekker en mellomting mellom året regnsommer og fjorårets tørke.

Sen badesesong i år

Snart står ferien hennes for tur.

– Jeg ønsker meg litt mer sol og varme. Vi skal på bobilferie til Kragerø, og med to unger som liker å bade hadde det vært fint med litt bedre badevær. I fjor startet badesesongen rekordtidlig. I år er den fortsatt ikke i gang, men jeg har trua på sommer og sol, slår Heidi Bergersen fast.

Og ifølge yr.no kan det se ut som hun tror rett, selv om det ser ut som om Gran kommer noe bedre ut på langtidsvarselet enn det Kragerø gjør. I hvert fall fram til midten av juli.

Men uansett ser det ikke ut til at fjorårets varme tar turen tilbake.

Artikkeltags