De tre prisvinnerne ble torsdag kveld hedret i Jevnaker samfunnshus etter at kommunestyret i høst besluttet at det var nettopp disse tre som skulle få prisen.

– Dette er tre flotte og dyktige ungdommer som virkelig har markert seg innenfor idrett og kultur, sa ordfører Lars Magnussen innledningsvis.

Gull i lagtempo

Ordføreren presenterte de tre prisvinnerne før de kunne motta blomster og en sjekk på 5000 kroner. Først ut var Sondre Midtsveen (21).

– Som gammel amatørsyklist lar jeg meg særlig imponere av flere ritt i Belgia, der Sondre kvitterte ut flere topp fem plasseringer. Under sykkel NM i Sandefjord i juni tok han 13. plass på fellesstarten og gull i lagtempo sammen med Ringerike sykkelklubb. Etter å ha brukket ribbein under Rojan Rundfarht i sommer tok det ikke lang tid før han konkurrerte igjen. Vi har nok bare sett starten, sa ordføreren om Sondre Midtsveen.

Les også:

Norske talenter

Morgan Brit Knaplund (15) var den yngste av de tre prisvinnerne.

– Morgan har gjort seg bemerket i lang tid og har et talent helt utenom det vanlige. Våren 2018 var hun med i Norske Talenter og gikk helt til semifinale med svært gode tilbakemelding fra dommerne. Hele Jevnaker satt og heiet henne fram. Morgan er en jordnær og begavet jente som det blir spennende å følge videre, sa Magnussen.

Les også:

 

Landslaget

Turneren Didrik Wilkens (19) fikk også mange lovord.

– Didrik har fra tidlig av hatt et ekstraordinært talent som har blomstret gjennom Jevnaker turn. Didrik har tatt sporten dønn seriøst og flyttet til Danmark for skolegang og utvikling. Våren 2018 ble han tatt ut på det norske landslaget i kroppsgymnastikk og i høsten 2018 kjempet han med det norske på brystet under EM i Portugal. Han er et stort forbildet som har tråkke topp stien for hundrevis av barn og unge. Han er en stor atlet og medmenneske, sa ordføreren.