En innsats som synes

INNSATS FOR ANDRE: Grane 4H brukte deler av helgen til å rydde søppel. Leserfoto: Morten Wien

INNSATS FOR ANDRE: Grane 4H brukte deler av helgen til å rydde søppel. Leserfoto: Morten Wien

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I disse dager må bilister og andre som ferdes langs vegen vise ekstra årvåkenhet. Mange steder ses gulkledde søppelplukkere som bidrar til å rydde opp etter vinteren.
 

Vi tror alle som har deltatt på slike dugnader har diskutert seg imellom hva som foregår i hodet til de som velger å rydde bilen mens de er i fart. For langs vegen finner man pizzaesker, ølbokser, sigarettpakker, burgeremballasje og gud vet hva. Og kanskje har praten også gått på hvor fint det er akkurat nå. Med våren som sprenger seg fram. Knopper som bokstavelig talt er sprekkeferdige, klare til å skyte ut i full blomst. Hvitveis og blåveis lager tepper av farger, og gjør at vi ikke kan kalle det annet enn vakkert.
 

Søppelplukkinga før 17. mai er også et sikkert tegn på at det er vår. Noen plukker søppel på oppdrag for Mesta, og får betalt for det. Andre plukker søppel i sitt nærområde, og får betalt i form av bedre trivsel og mindre irritasjon. Skolene bidrar ved å rydde rundt seg og sitt. I sum er denne innsatsen uvurderlig verdifull, og mulig å få til fordi mange bidrar.


Grane 4H er en av mange foreninger som har dette som et av sine mange oppdrag. De sendte lokalavisen et bilde fra sin dugnad som var i helgen. «Et sikkert vårtegn og at det nærmer seg 17. mai er Grane 4H sin dugnad i grøftekantene. 30 store og små stilte opp noen timer for å renske grøftene for søppel som ubetenksomme bilister kaster ut av vinduene i stedet for å ta det med hjem i sin egen søppelkasse. Gjengen som plukker fast i Rakalauv og Ringdalslinna til Betelkrysset merker seg at det var mindre søppel i år en i fjor, og det er positivt», skriver de. Etter endt innsats avsluttet de jobben i Rakalauv Barnehage hvor en blid bestemor hadde stekt vafler til hele gjengen. «Dugnadsånden er virkelig ikke borte», slår de fast. Og det skal vi være glad for. Det bidrar til at vi går en enda triveligere tid i møte.

Takk til alle som bidrar!

I sum er denne innsatsen uvurderlig verdifull, og mulig å få til fordi mange bidrar.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken