Grunnen er at Statens vegvesen skal utbedre to av rømningstunnelene i Granstunnelen på riksveg 4. Det sørgående tunnelløpet blir derfor nattestengt mandag til fredag fra klokken 20.00 til 06.00 mens utbedringsarbeidene pågår, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

Dette gjelder fra 30. mai. I tillegg vil løpet være stengt natt til lørdag 18. juni i forbindelse med nedrigging og opprydding etter arbeidene.

Det blir omkjøring om Gran sentrum for sørgående trafikk når tunnelløpet er stengt.

LES OGSÅ: Nå er sesongen i gang: Sjekk hvilke veger som får ny asfalt

Fjell er levende materiale

Arbeidene er lagt til natten når trafikken er lav for å redusere konsekvensene for trafikantene og trafikkavviklinga i Gran sentrum, skriver Statens vegvesen.

Behovet for utbedring i to av de seks rømningstunnelene har oppstått i etterkant da fjell er et levende materiale, og da vil det av og til oppstå behov for utbedringer.

– Selve tunnelløpene er ikke påvirket av dette utenom at vi må holde det ene løpet stengt når arbeidene pågår. Dette er nødvendig for trafikksikkerheten og for de som skal gjøre arbeidene, sier Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen i pressemeldingen.

Det er Mesta Fjellsikring AS som utfører arbeidet for Statens vegvesen.

Tar annet vedlikehold samtidig

I tillegg til dette arbeidet vil Statens vegvesen benytte anledninger til å utføre andre rutinemessige vedlikeholdstiltak mens tunnelen likevel er stengt. Blant skal lys, vifter, overvåkingskameraer og nødtelefoner sjekkes.