Fikk midler fra Sparebankstiftelsen

Hadde åpent møte: Anna Wysocka Røken (til venstre) og Kelly Galloway er begge engasert i Norges handikapforbund Hadeland.

Hadde åpent møte: Anna Wysocka Røken (til venstre) og Kelly Galloway er begge engasert i Norges handikapforbund Hadeland. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I februar ble Norges handikapforbund Hadeland stiftet. Allerede har de fått støtte fra Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner og Nittedal.

DEL

Lokallaget var tidlig ute med å søke om midler etter at de ble stiftet. Rett før påske fikk økonomiansvarlig Arve Dihle den gledelige nyheten om at de ville motta 20.000 kroner.

Disse skal brukes til å gjennomføre aktiviteter som gagner funksjonshemmede på Hadeland. Lokallaget skal nå i gang med å arrangere aktiviteter for barn og unge med funksjonsnedsettelser og deres venner og familie. Dette har styremedlem Kelly Galloway sett behovet for i flere år.

Rundt 20 personer møtte da stiftelsesmøtet da holdt i februar. Nå har de rundt 70 medlemmer, fordelt på alle tre hadelandskommunene. Nylig holdt laget sitt første, åpne møte. Det ble holdt på Bergosenteret på Roa, og var det første i rekken for å bli kjent med medlemmer og andre interesserte for å lytte til hva man trenger å arbeide mer med i kommunene.

Ung Hadeland informerte også om sitt tilbud.

Lokallaget forsøker også bli kjent i kommunene så de kan få uttale seg i saker som berører dem, spesielt når det gjelder tilgjengelighet og universell utforming.

Kjersti Løvhaug er leder av lokallaget. Arve Dihle er altså økonomiansvarlig. Styremedlemmer er Shaqir Rexhaj, Peter Andersen, Anna Røken og Marit Nyengen. Kelly Galloway og Wenche Grimsrud ble valgt til varamedlemmer til styret. Miriam Tessem er sekretær.

Artikkeltags