JAREN: – Denne gaven framskynder drømmen vår betraktelig, fortalte en takknemlig Sverre Hagen, leder i Jaren IL.
Onsdag forrige uke mottok han nemlig en sjekk på en halv million kroner fra SpareBankstiftelsen Gran. Både leder i stiftelsen, Ivar Fjærtoft og lokalbanksjef Terje Haugen møtte opp på den slitne grusbanen ved Jaren skole for å overrekke idrettslaget pengegaven.
– Jaren IL utfører mye positivt dugnadsarbeid til beste for barn og ungdom på Jaren. Dette vil vi støtte. Derfor får dere en gave på 500.000 kroner til prosjektet «oppgradering av grusbane ved Jaren skole», sa Fjærtoft.
Prosjektet har allerede mottatt 300.000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB.

Bildeserie

Bildeserie: Jaren IL fikk penger til idrettsbane

 

Ferdig til høsten?

Det er Gran kommune som eier banen, men Jaren IL disponerer den. Sammen med idrettskomiteen ved Jaren skole arbeider idrettslaget med en fornyingsplan. Runar Dyrud i idrettskomiteen viste gjerne fram skissen til det som skal bli en flerbruksbane med gressbane for sjuerfotball, asfaltert løpe- og skøytebane, hoppegrop for lengdehopp og bane for volleyball og streetbasket. Ifølge Bjørn Steinar Borgli i Jaren IL, er det nå et realistisk mål om å ferdigstille prosjektet før skolestart.
– Planen er å starte arbeidet umiddelbart etter sommerferien starter. Jeg tror det er gode muligheter for å få banen ferdig til august, forklarte Borgli.
Neste steg i arbeidet er å få på plass en entreprenør til arbeidet. Men Sverre Hagen påpeker at både idrettslaget og skolens idrettskomité vil bidra med dugnadsarbeid undervegs.

– Vondt å spille på grus

Vilde Olerud Martinsen (12) og Ole Einar Eliassen (11) går i sjette klasse på Jaren skole. De to gleder seg til ny idrettsbane.
– Det blir bra med gressbane, det er så vondt å spille på grus, mener Vilde.
– Vi bruker ikke grusbanen så mye, men krangler ofte om ballbingen. Der er det ikke plass til så mange om gangen, legger Ole Einar til.

Positiv rektor

Også rektor ved Jaren skole, Halldis Lyckander, er fornøyd med at prosjektet snart kan realiseres.
– Vi er kjempeglad for de positive kreftene som er i sving. Siden banen har umiddelbar nærhet til skolen, vil det komme mange barn til gode, sier hun.