Gå til sidens hovedinnhold

Fyllefest-frykt før spark-VM: – Vi er ikke fornøyd med hvordan vi taklet disse utfordringene i fjor

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter flere fylleepisoder under fjorårets VM Spark Utfor, setter arrangøren inn en egen politipatrulje for å unngå grøftefyll langs løypa under årets VM.

(Romerikes Blad)

Rundt 4000 publikummere er ventet til Hurdal sentrum på lørdag i forbindelse med det sjuende spark-VM i helgen.

Ifølge leder for arrangementet, Dag Langaard, er det behov for å stramme inn sikkerhetstiltakene under årets folkefest.

– Spark-VM i Hurdal har vokst seg til å bli et stort arrangement. Dette er først og fremst et familiearrangement der det er nulltoleranse for fyll. Vi er ikke fornøyd med hvordan vi taklet disse utfordringene i fjor, og har derfor i år valgt å sette inn en politipatrulje med to betjenter i «Trafosvingen» der en rekke publikummere oppholder seg fra fredag kveld fram til arrangementet er over på lørdag, sier Langaard.

 

Les også

I «bakgården» til et vernet område med historisk sus vil de bygge 40 nye leiligheter.

 

– 40-åringene verst

I dette området blir det holdt av leirplasser allerede fra oktober.

Han understreker at det er en liten gruppe av dem som deltar på arrangementet som blir overstadig beruset.

– Problemet er at de få som blir overstadig beruset blir svært synlige. Dette er gjerne voksne folk på 40 pluss, sier Langaard.

Han viser til fjoråret da blant annet to kvinner måtte tas hånd om etter å ha fått for mye å drikke.

– Vi ble nødt til å holde ambulansen igjen her slik at de fikk tilsyn til arrangementet var over. Dette kostet oss litt penger, men vi er som sagt opptatt av å ivareta alle. Ungdommene har vi derimot svært lite problemer med, sier Langaard.

Det er også i år gjort avtale med afterspark-arrangørene om ikke å servere alkohol før arrangementet er ferdig.

– Vi ønsker ikke å blande denne festen med selve VM-arrangementet. Når det er sagt er vi svært tolerante og skal være proffe og håndtere det som måtte dukke opp, sier Langaard.

Perfekte sparkforhold

VM Spark Utfor hadde i fjor 920 påmeldte. Det ligger an til like god oppslutning i år, sier ordfører i Hurdal Runar Bålsrud (V).

– Vi har nå perfekte forhold som gjør at det vil gli godt nedover i bakken på lørdag. I fjor måtte vi kjøre på mye snø, noe som gjorde at vi fikk et ganske trått føre. Og så er det spådd sol, legger ordføreren til.

Av deltakerne i år er en stor gruppe tyskere. Samtidig stiller blindesenteret med rundt 30 deltakere. Det er derfor laget en egen klasse for blinde i år.

I tillegg ryktes det at finnen Markku Levänen, som har vunnet verdensmesterskapet de siste årene, stiller med flere venner fra Finland i år.

– Vi har nok skremt ham litt med at OL-mesteren Bjørn Dæhlie står på startstreken i år. Han har nok store forventninger til å slå Dæhlie, smiler Bålsrud.

Les også

Bjørn Dæhlie satser i Lørenfallet

 

I tillegg stiller flere andre ordførere på startstreken i år.

– Flere av ordførerne i Oppland blir å se i år. I tillegg skal ordfører i Ullensaker, Tom Staahle (Frp), ta revansj etter at sparken hans ble ødelagt bare få meter etter start i fjor, avslutter Runar Bålsrud.

Sender live fra folkefesten

Romerikes Blad sender direkte fra VM Spark Utfor hele lørdagen.

– Dette er en folkefest helt utenom det vanlige. Alt som skjer kan våre lesere følge direkte på rb.no. Det er ingen tvil om at dette er en opplevelse vi ønsker at våre lesere skal få med seg ved å klikke seg inn på rb.no, sier redaktør i Romerikes Blad, Magne Storedal.

Et kamerateam vil sammen med programleder Linda Ingier følge festen fra nært hold hele dagen.

– Det er gøy å kunne vise fram mangfoldet i sparkene som kommer over mållinja. Det er imponerende å se hvor mye tid mange av deltakerne har lagt i å bygge kreative løsninger, sier Ingier.

Hun vil være på plass i målområdet hele dagen sammen med produsent Hans Olav Nyborg.

– Vi legger opp til en flerkameraproduksjon hvor vi vil dekke store deler av målområdet. Målet vårt er å få vist fram flest mulig av deltakerne og få fram den gode stemningen i bakken, sier Nyborg.

Sendingen starter 11.30. De første deltakerne er ventet i mål cirka 12.15.

Kommentarer til denne saken