I år som i fjor, og året før der: Hadeland strykeseminar har blitt en tradisjon og et viktig samlingspunkt for strykerne i hele fylket. I år var det niende gang de inviterte til tredagers seminar og konsert.

Gøy å spille fiolin

Før konserten startet holdt flere musikere på å øve utenfor kirken.

– Vi gleder oss og gruer oss, men gleder oss mest, kunne jentene fortelle.

De var ei gruppe fiolinister helt ned i seks års alder som kunne fortelle at de skulle spille «Brudemarsj til Ingeborg og Johannes» av Solveig Aas Ingvaldsen som fellesnummer.

«Brudemarsj til Ingeborg og Johannes» av Solveig Aas Ingvaldsen. Video: Anne Berit Reinsborg

 

Ulike instrumenter og miljøer

Programmet som ble øvd inn til konserten, var for tre orkestre med fiolin, bratsj, cello og kontrabass.

25 ungdomsstrykere som spiller i Innlandets strykeorkester for ungdom, Landstrykerne, deltok også i seminaret og konserten.

I tillegg til de lokale musikerne som har deltatt på Hadeland i helga, kommer det barn og unge fra Valdres, Gjøvikregionen, Gudbrandsdalen og Rena.

 

– Viktig for oss oppi dalen

Hege Trosvik fra Fåvang kunne fortelle at de ønsker seg større rekruttering i Gudbrandsdalen.

– Det er første gang vi er med på Hadeland, men dette tiltaket er veldig viktig for oss oppi dalen. Vi er få strykere, men slike samlinger er med på å skape sosiale arenaer og nettverk for musikerne, sa Trosvik, som hadde med en sønn og ei datter.

De hadde storkost seg sammen med de andre deltakerne i helga, både med og uten instrument.

Fullsatt kirke

Da konserten startet var Grymyr kirke fullsatt av tilhørere. Etter et mektig fellesnummer ble det individuelle konserter med de tre orkestrene.

LES OGSÅ: