Sport1 merket «bomeffekt» i starten, men får omsetningsrekord i år

ØKT TRAFIKK: Nils Arne Morka opplever omsetningsøkning og  økning i desembertrafikken.

ØKT TRAFIKK: Nils Arne Morka opplever omsetningsøkning og økning i desembertrafikken.

Artikkelen er over 2 år gammel

Sport1 Hadeland øker omsetningen for hele året og i førjulstrafikken. Hittil i år er omsetningen 600.000 kroner høyere enn i 2016.

DEL

NæringslivSportsbutikken på Smietorget merker god juletrafikk.

– Vi har hittil økt omsetningen i desember med 250.000 kroner i forhold til desember 2016, forteller daglig leder Nils Arne Morka.

For året har butikken hittil økt omsetningen med over 600.000 kroner i forhold til 2016. Da omsatte butikken for 14,5 millioner kroner og bryter dermed 15-millionergrensa for første gang.

Fornøyd med 2017

– Vi merket selvfølgelig en «bomeffekt» i starten, men etter Potetfestivalen tok trafikken seg opp igjen. Vi er fornøyde med året og god juletrafikk. Det løsnet skikkelig forrige uke. Vi har også hatt en positiv effekt av samarbeidsavtalen med Gran IL, sier Morka.

Han driver også Sport1 Nittedal. Morka sier at butikken der vil omsette for omtrent det samme som i 2016, det vil si om lag 10 millioner kroner.

– Etter at bommen kom så merket vi at en god del kunder fra Grua og Harestua kom innom i Nittedal. Dermed er trafikken her ikke så gæren i forhold til det som skjedde med bom og omlegging av veg forbi Gran, forteller Morka.

Selger ski

Varene det går mest av i butikken på Smietorget er klær, sko og sykler. I tillegg går det mye ski før jul.

– Vi har hatt en snømessig grei start på vinteren. Det store nå er felleski. Det er ski for dem som ikke smører sjøl, forteller butikkinnehaveren.

I likhet med mange andre forretningsdrivende merker Sport1 Hadeland netthandel.

LES OGSÅ: Har kjøpt inn varer for over to millioner til NM

– Vi har ei nettside sjøl. Den vil bli utviklet til å omfatte flere varer. Vi mener det uansett er viktig at kundene støtter opp om lokale forretninger, sier Morka, som har åtte ansatte på Smietorget, med hel- og deltidsjobbende.

– En god desember nå betyr mye for motivasjonen for dem som driver butikk, avslutter Morka.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags