– Det blir spennende, men jeg har vært i Kina tre ganger før på sommerferie hvor fokuset har vært bordtennis, sier Mikkel Gudmundsen.

Han skal i første omgang være ett år i Kina, så får framtiden avgjøre hva som skjer videre.

– Jeg har alltid vært fascinert av landet og kulturen. I starten skal jeg på språkkurs. I tillegg blir det sikkert flere daglige økter med bordtennis, sier Gudmundsen.

Viktige bekjentskaper

Mikkel har fått et såkalt «scolarship» på Beijing Sports University.

– Takket være mitt bekjentskap med undervisningslederen ved den kinesiske ambassaden i Norge, så gikk dette i orden. Han har dratt i de rette trådene og gitt meg en unik mulighet. Jeg får til og med dekket hele oppholdet, sier Gudmundsen.

Vanligvis er det studenter fra Japan og andre asiatiske land som får dette tilbudet, men Mikkel kom igjennom nåløyet.

 

Harestuamannen kan se tilbake på en spennende bordtenniskarriere, sin unge alder til tross.

Han utviklet seg til en av Norges beste juniorer i Harestua, begynte på NTG Bærum, ble uttatt på juniorlandslaget og endte opp med eliteseriespill i Lærenskogklubben B-72.

Han kan blant annet se tilbake på seier i top 8 som eldre junior, og flere gode resultater i enkeltkamper for B-72.

Bordtennis betyr alt

– Det var neppe noe minus at jeg holdt brukbart nivå i bordtennis, men etter kinesisk standard er jeg svak. Jeg tipper jeg er blant de svakeste på universitetet hvor jeg skal studere. Selv om det trolig er flere tusen studenter og spillere, er det knallhardt for kineserne å komme inn der. De fleste studentene som spiller bordtennis i Kina har en drøm om å leve av sporten, sier Gudmundsen.

– Hva tar du med deg til Kina?

– Godt spørsmål. Det er akkurat det jeg lurer på. Jeg har hørt at det kan være kaldt der, så boblejakka må med. Ellers er det billig å kjøpe ting der, så jeg satser på at det meste ordner seg, sier Gumdundsen.

Han hadde sin siste trening i Harestua Arena tirsdag kveld, og takker det gode bordtennismiljøet på Harestua for utviklingen.

– Det er her hjertet ligger. Den nye hallen betyr veldig mye for klubben og stedet, sier den blivende kina-studenten.