Gå til sidens hovedinnhold

Trives i "familieklubben"

Kamer Qaka har spilt ni tippeligakamper for Sarpsborg 08

Artikkelen er over 5 år gammel

SARPSBORG: Kamer Qaka trives i Østfold. 20-åringen fra Brandbu står bokført med ni kamper i Tippeligaen så langt for Sarpsborg 08.

I tillegg har han spilt alle kampene i cupen. Han var banens beste og scoret ett mål da Sarpsborg 08 vant 2–0 over Gjøvik/Lyn i 3. runde. I 4. runde ble det seier etter straffesparkkonkurranse mot Brann i Bergen. Den 12. august venter Odd hjemme i kvartfinalen.

Overgang fysisk

– Det har vært en tøff overgang, spesielt fysisk. Formen var ikke den beste etter fjorårshøsten i Hønefoss hvor jeg ble skjøvet helt ut i kulda. I Sarpsborg har jeg blitt kjørt knallhardt med mye ekstra løping i vinter. Jeg har bitt tennene sammen og kjørt på, sier Qaka.

Etter en del innhopp i de første kampene har han gradvis fått mer tillit. Han har startet kampene mot Mjøndalen, Viking og Molde. Tirsdag ble det klart at Péter Kovács blir ny lagkamerat.

– Sånn er fotballen. Det kommer spillere inn og ut hele tiden. Det handler alltid om å ta sjansen når du får den. Jeg gleder meg til hver trening og kamp, og driver daglig med egentrening etter fellestreningene. Klubben er veldig flinke til å ta vare på enkeltspillerne. Sarpsborg 08 er som en stor familieklubb, sier Qaka til Hadeland.

Han har spilt både kant, sentralt midtbane og spiss, men trives best sentralt på midten.

– Jeg spiller der hvor treneren mener jeg gjør en best mulig jobb. sier han.

Kjempejobb

Sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, skryter av innsatsen som Qaka har lagt ned.

– Han har vært ydmyk og jobbet hardt på hver eneste trening. Han har tatt store fysiske steg, men har fortsatt et stykke igjen før han kan prege hele kamper. Den fysiske formen er avgjørende for at han får brukt ferdighetene sine på en best mulig måte. Hvis Kamer knekker koden, blir han en toppspiller av høyt format, sier Berntsen.

Han legger til at 20-åringen fortsatt må jobbe med den defensive biten i spillet. – Vi har slitt veldig med skader, men nå er flere av de sentrale, pluss noen forsterkninger, på plass. Qaka er høyaktuell for førsteelleveren i kampene framover slik han har framstått denne sesongen, sier Berntsen.

Til helga venter Mjøndalen for Sarpsborg 08.

- Hjemme skal vi ta tre poeng, sier Kamer Qaka.

Kommentarer til denne saken