Gå til sidens hovedinnhold

Ingeborg (9) gjennomførte Brandbuløpet med stil

Artikkelen er over 3 år gammel

BLEKEN: Det gikk over stokk og stein for Ingeborg Bleken (9). Søndag debuterte hun i den lengste løypa i Brandbuløpet.

Sammen med mamma Stine og hunden Pontus løp hun de 15 kilometerne fra Lygna til Bleiken i ei løype som var både våt og sleip.

15 kilometer er mange skritt for en 9-åring. Og når de fem første kilometerne går i tungt og vått myrterreng, kan det være godt å ha med mamma som motivator.

 

– Jeg blir ganske sliten, men det går greit, kunne Ingeborg fortelle da hun kom fram til Blokkhus. Der fikk hun både drikke og gode råd på veien videre av Odd Hovi.

Det var fortsatt ti kilometer til mål, men Ingeborg sto distansen ut. Dermed var årets bragd i havn for fotballjenta fra Midtre Brandbu UIL.

Skuffet over liten deltakelse

81 personer stilte til start i årets Brandbuløp. Med unntak av aldersbestemte klasser, var det kun 10 av disse som løp i klassene for aktive.

– Vi er skuffet over deltakelsen i år, innrømmet Lena Nesbakken og Nina R. Rundhaugen fra arrangøren. De hadde håpet på opp mot 200 startende.

– Vi skal helt tilbake til 80-tallet for å finne så få startende i det tradisjonsrike løpet, sa Nesbakken. Brandbuløpet ble arrangert for 41. gang i år. I 2013 ble det satt deltakerrekord med 208 løpere. Løpet er trolig et av Norges eldste skogsløp.

 

– Det rekrutteres for dårlig. Ser vi på startlista finner vi stort sett gjengangere, de er stabile. Vi hadde ønsket oss mange flere nye løpere, sa Nesbakken. Hun tror en av grunnene til det lave deltakerantallet kan være at det er svært vått i skogen om dagen.

Tiltak uten effekt

Arrangøren hadde satt inn tiltak for å lokke flere til start. Nytt for året var muligheten for å starte fra Blokkhus. Dette tilbudet var det ingen som benyttet seg av.

 

– Dette var et tilbud for dem som synes turen fra Lygna blir i lengste laget. Starter du fra Blokkhus slipper du også de fem første kilometerne i myr og særlig vått terreng, sa Lena Nesbakken, som måtte innse at tiltaket ikke hadde slått an.

85 løp til sammen

Tre som ikke lot seg skremme av vått føre var veteranene Svein Brandbu med 35 starter, Aud Mona Røste med 25 starter og Kåre Støen med 25 starter.

 

Svein Brandbu løper for Hadeland O-lag og har ingen planer om å gi seg. 81-åringen fra Lunner satser på å gjennomføre minimum 40 starter før han legger opp.

Paul Reif er den eneste som har løpt samtlige år. Han var bortreist i år, men gjennomførte løpet før helga.

Løpefamilien

Familien Jåvoll Hagen fra Jaren løper for Brandbu IL. De gjør i alle fall sitt for å sikre rekruttering til Brandbuløpet. Søndag stilte hele familien til start.

 

Far Jon løp inn til en 1. plass i klasse M35-39 mens mor Trude Camilla vant klassen K35-39. Sønnen Ulrik på 9 år løp også den lengste distansen på 15 km. I mål var den talentfulle gutten kun 14 minutter bak faren.

– I motbakkeløpet opp Brandbukampen tidligere i år var jeg nær ved å slå deg, neste år er målet å løpe enda fortere, yppet 9-åringen, med adresse til faren.

 

Søsteren Mali (10) og Lukas (5) løp kortere distanser.

Søskenpar vant i år som i fjor

Søskenparet Julie (23) og Anders Sønsteby Flaagen (18) fra arrangørklubben Brandbu IL, vant henholdsvis dame- og herreklassen.

 

Dermed har duoen fra Søndre Ål to napp i vandrepokalen. Anders trener er skiskytter i norgestoppen, men han liker også å løpe. Han brukte 59,35 minutter, og var den eneste under timen i årets løp.

Storesøster Julie titulerer seg som trimmer, men har likevel tatt med flere sykkelløp og halvmaratonløp i sommer.

Kommentarer til denne saken