Gå til sidens hovedinnhold

Store prestasjoner på sommerlekene 2015

Store idrettsprestasjoner på sommerleker

Artikkelen er over 6 år gammel

BRANDBU: – Jeg setter streken her, så prøver du å komme over.

Egil Lindahl fra Jaren vet hva han gjør. Det er ikke første gangen han gir en utøver råd om hvordan en øvelse kan gjøres, og forbedres.

Denne gangen er det Hege Sundvoll som får hjelp. Hun står klar på planken for å gjennomføre lengdehopp uten tilløp. Hun har tre forsøk, og resultatet blir bedre for hver gang. Og siste gangen kommer hun helt over streken som Egil har tegnet i den nyrakede sandgropa på Brandbu stadion. Smilet og hoppene hun gjør etter det tellende hoppet i konkurransen taler sitt klare språk. Den personlige seieren er stor.

– Dette er så moro. Her snakker vi ekte idrettsglede, sier Lindahl.

Og det bekrefter Hege Sundvoll. Hun deltok på løpsdistanser, kule, lengdehopp og stafett.

– Jeg deltok på stevnet både lørdag og søndag, og har hatt det veldig bra, sier Sundvoll.

Sommerlekene på Brandbu stadion arrangeres i et samarbeid mellom Civitan og Brandbu Idretsforening. Per Siegel er representant for Civitan på Hadeland, og har vært med på å arrangere leker for utviklingshemmede i over 30 år.

– Vi er kjempefornøyd med arrangementet i helgen. Været var på vår side. I tillegg til idrettsaktivitetene på stadion har vi vært samlet til bankett på Hotell Hadeland der de tilreisende utøverne har vært innlosjert. Det ble en flott kveld med god mat, dans og moro, sier Siegel til Hadeland.

Og om han egentlig «bare» var arrangør, speaker, tilrettelegger og ansvarlig for stevnet – så gikk heller ikke han av vegen for å delta på banen. Da ett av lagene manglet en løper i stafetten, så stilte han jammen opp der også.

 

Bildeserie

BILDESERIE: Sommerleker på Brandbu stadion

De som deltok i Brandbu representerer klubber fra flere steder i landet. Utøverne fra Skøelv i Sørreisa kommune hadde reist absolutt lengst for å delta.

– Vi skulle gjerne hatt enda flere deltakere, men vi trøster oss med at de som har vært her har hatt en fin helg, sier Per Siegel.

– Vi er så stolte av utøverne våre. De har virkelig lagt ned en kjempeinnsats, og samtlige har satt nye personlige rekorder, forteller trener for BIF, Kaja Karlson.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.