Klanen på hjemmesida: «Gran er det største veikrysset. Andre veikryss er Brandbu og Jaren.»

KOMMER: Onsdag kommer Vålerenga til Gran. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

KOMMER: Onsdag kommer Vålerenga til Gran. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

«Vi flesker til med reiseinfo først, for selve stedet er for spesielt interesserte.» Slik starter Klanens informasjon på hjemmesida si om cupkampen mot Gran onsdag.

DEL

GRAN: Det var full jubel i Gran da de ble satt opp mot storlaget Vålerenga.

Vålerenga sier heller ikke nei takk til en tur på landet.

«Bli med, et vaffel og pølse, drikk kaffe og knus tilskuerrekorden før vi vinner og reiser hjem like glade som da vi kom», står det på Klanens hjemmeside, klanen.no, som er nettsida til supporterne i Vålerenga. Det er blogger Espen B som har skrevet saken.

ØL: De to ølslagene, utenom juleølet.

ØL: De to ølslagene, utenom juleølet.

Flirer litt av lokalt øl-navn

Supporterne til Vålerenga blir gjerne av andre klubber omtalt som bønder. Denne gangen skal oppgjøret i alle fall foregå på selveste bondelandet, og det er ikke uten grunn at innlegget på Klanens hjemmeside har tittelen Gøy på landet.

For å informere de såkalte «spesielt interesserte» om bygda er det lagt ut litt fakta om Gran. Vi siterer: «De holder seg med tegneseriemuseum, folkemuseum og søsterkirker. (den ene kjerka heter Nikolai og den andre kjerka heter Maria – er det her «mor og far er søsken-låta» opprinnelig kommer fra?) Videre har de eget ølbryggeri i Hadeland Håndverksbryggeri. Lasse L, redaksjonens ekspert på kulinariske ølsorter av ymse opprinnelser karakteriserer det ferdige produktet som «et helt greit øl». Vi flirer litt over navnet Haraball på påskeølet deres, det er fiffig.»

LES OGSÅ: Rune drømmer om å slå Vålerenga ut av cupen

Søsterkirkene

Søsterkirkene Foto:

2230 kroner for halmballer

For de litt mer historisk interesserte kan Klanen informere om idrettsplassen i Gran under andre verdenskrig ble fylt med mange tusen halmballer som lå igjen etter tyskernes herjinger. Gran IL sendte inn erstatningskrav til Norges idrettsforbund og ble godskrevet kroner 2230. Hva tyskerne hadde brukt halmballene til, har skribent Espen B ikke funnet ut av. Lensmannen skal imidlertid ha nektet idrett på plassen før den var ryddet. Landssvikerne sto for opprydningen.

Berget – ballsparker for ekle klubber

Nå er det neppe noen underdrivelse å si at kampen onsdag er forventet å være rått parti, og Klanen omtaler kommunens generelle sportsresultater slik:

«Sportslig er det lite eller intet å slå i bordet med. Gran IL ble dannet i 1946, og det er faktisk det mest spennende man kan si om idrettslaget.»

Ellers nevner nettsaken fem kjente personer fra Gran – med tilhørende omtale:

Arne Treholt – landssviker og vaskeekte spion.

Lars Grini – skihopper

Kjersti Grini – verdensmester i hands

Reidar Liaklev – skøyteløper. Du husker vel «to etter Liaklev», det er han.

Jo Inge Berget – ballsparker for ekle klubber.

Gran idrettspark, Gran ungdomsskole

Gran idrettspark, Gran ungdomsskole Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags