OSLO: Han glemmer ikke kampen på Westernsletta.

Ingenting å tape

– Jeg husker det var mye folk og en veldig humpete bane. Jeg scoret en del mål. Det var en fin og morsom kamp med en sjarmerende ramme. Det er alltid viktig for en spiss å score mål, uansett motstander. Det bygger selvtillit.

– Hva ville du sagt til Gran-spillerne hvis du var trener?

– Jeg ville gått inn i garderoben med verdens største glis og sagt at i dag skal vi kose oss.

TIPP OG VINN: Hvor mange baklengs blir det mot Vålerenga? Tipp og vinn!

– Senk skuldrene, ha det gøy, så ser vi hvor langt det rekker, sier Hulsker.

LES OGSÅ: Rune drømmer om å slå Vålerenga

Han legger til at Gran har alt å vinne.

Ikke friskmeldt

– Er Vålerenga i støtet?

– Det er ikke mulig å si, selv om de vant 3–0 over Sogndal. Sogningene på bortebane er ingen god målestokk, sier Hulsker.

Han husker tilbake til cupspill mot lag i lavere divisjoner med stor glede.

LES OGSÅ: Espen spilte mot Vålerenga også i 2005 – klar for «revansj» nå

– Det er noe nært, nostalgisk fint og romantisk over cupen. Du kjenner lukta av vaffel og kommer på en måte tilbake til røttene hvor du er vokst opp. Dessuten er det gøy å treffe folk. De setter veldig stor pris på at de beste lagene kommer på besøk, sier Hulsker.

Minne for livet

Han legger til at dette blir et minne for spillerne. Spesielt hvis de klarer å sette inn en takling eller kanskje dra en finte på en av Vålerenga-spillerne.

Det er noe nært, nostalgisk, fint og romantisk over cupen. Du kjenner lukta av vaffel, og kommer på en måte tilbake til grasrota hvor du er vokst opp selv.

Bernt Hulsker (femmålscorer mot Hadeland i cupen i 2005)

 

– Jeg har opplevd cupskreller i min tid som spiller, men aldri opplevd at et lag fra nivå fem har vunnet over et elitelag, sier 39-åringen som har spilt for Vestnes, Tomrefjord, Træff, Molde, Vålerenga, AIK, Start og Stabæk.