Silje Anette stoppet tvillingene

VANT: Silje Anette Hagen (i midten) fra Søndre Oppdalen holdt nullen mot sine gamle lagkamerater fra Roa, Guro (til venstre) og Stina Næss Berge. Foto: Privat

VANT: Silje Anette Hagen (i midten) fra Søndre Oppdalen holdt nullen mot sine gamle lagkamerater fra Roa, Guro (til venstre) og Stina Næss Berge. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

ØVREVOLL HOSLE-RAUFOSS 1–0. Silje Anette Hagen fra Søndre Oppdalen holdt nullen i sin årsdebut for 1. divisjonslaget Øvrevoll Hosle (ØHIL) i helga.

DEL

BÆRUM: Dermed ble det nok et tap for Raufoss og tvillingene Guro og Stina Næss Berge fra Roa, som er hjemme på gjestespill.De er til daglig studenter på Embry-Riddle Aeronautical University i USA, og spiller på ERAU Women's soccer.

– Det var gøy å få en A-kamp igjen. Jeg fikk en i fjor også. Jeg er vanligvis andrekeeper bak U23-landslagskeeper Anniken Jerre. Siden hun ikke hadde trent denne uka så fikk jeg sjansen, sier Silje Anette Hagen.

Den jobben gjorde hun fint. Null mål bak og klapp på skuldra for solid spill.

Hun er inne i sin andre sesong med 1. divisjonslaget i Bærum. Tidligere har hun to sesonger på andrelaget til Stabæk. Hun hospiterte også med LSK Kvinner.

Topp opplegg

Hun spilte sammen med tvillingene i Hadeland KFK og på Lunner/Harerstua under Norway Cup i fjor. Det endte med sølv.

– Det var morsomt å spille mot Guro og Stina. Jeg var rimelig trygg på at de ikke skulle score, sier hun smilende og roser opplegget i Øvrevoll Hosle.

– Treningshverdagen er helt topp. Vi har keepertrener på hver økt og jeg prøver å gi Anniken match. Nå skal hun slutte til sommeren, så da blir det spennende å se om jeg får mer tillit. Til daglig spiller jeg på andrelaget i 2. divisjon, sier hun.

Både Guro og Stina Næss spilte hele kampen for Raufoss. Mens Øvrevoll/Hosle har 14 poeng på 5. plass, er Raufoss mer eller mindre fortapt i bunnen med ett poeng.

Gamle kjente

– Dette var en kamp jeg og Stina har gledet oss til lenge fordi vi kjente flere som spiller på ØHIL. Første omgang var jevnspilt og bra, men i andre omgang ble vi løpende for mye imellom, sier Guro.

– Hvordan har det vært å komme til Raufoss og 1. divisjon?

– Opplevelsen av å spille for Raufoss har vært superbra. Vi trives godt og har fått fin trening og en god kamparena i ferien, Den 28. juli setter vi kursen for Statene igjen. Da starter "preseason" med hardkjør fra morra til kveld. Nivået er som nedre halvdel av norsk 1. divisjon, sier Guro Næss Berge.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags