Gå til sidens hovedinnhold

Berget må sone karantene i Gran sin neste cupkamp

Artikkelen er over 4 år gammel

Ole Petter Berget var sentral da Gran tok seg videre til 1. runde i cupen onsdag kveld. Det var et stort skår i gleden at 21-åringen måtte forlate banen med rødt kort i sluttminuttene.

GRAN: Nå bekrefter daglig leder i Indre Østland Fotballkrets, Bjørn Nybu, at Berget må stå over 1. runde.

– Reakasjonsreglementet til NFF er klart på dette feltet. I paragraf nummer 4.15 står det at spiller som får rødt kort i en kvalikkamp i cupen må sone neste cupkamp i samme årsklasse, sier Nybu.

Feil av dommeren

Hvis Gran hadde tapt kampen, måtte Berget ha sonet i serien. Rødt kort etter to gule kort betyr automatisk en kamp karantene.

Leder i Gran IL Fotball, Mikal Linstad, er oppgitt over dommerens gule kort i sluttsekundene.

– Ole Petter blir dyttet og ballen treffer hånda. Vi viste dommeren både film og bilder fra hendelsen, samt at Follebu-spilleren sier at han dyttet, men dommeren står på sitt. En feil avgjørelse sett fra vårt ståsted, sier Linstad.

Må dømme det vi ser

Dommer Shervin Heydary fra Ridabu konfererte med sin assistentdommer før han ga Ole Petter Berget det andre gule kortet.

– Slik vi ser det er det to spillere som går opp i duellen. Nummer 20 (Ole Petter Berget red. anm.) prøver å slå ballen i mål med hånda. Det er usportslig opptreden og straffes med gult kort, sier dommeren.

– På den første scoringen mener vi at den samme spilleren slår ballen i mål med hånda. Derfor annullerer vi målet og gir gult kort etter den hendelsen, sier Heydary til Hadeland.

Han fikk se bilder og film etter kampen.

Dommeren står på sitt

– Vi hadde en saklig prat med ledelsen i Gran, men jeg følte ikke at bildene beviste at vi hadde gjort noe feil. I så fall kunne jeg skrevet det i rapporten, sier mannen som dømmer 2. divisjon på sitt høyeste nivå.

Gran valgte ikke å sendte inn protest etter kampen, men de kan anke når avgjørelsen om karantene foreligger endelig.

Ole Petter Berget var oppgitt over dommeravgjørelsene og mener begge avgjørelsene var feil.

– Jeg blir dyttet

– Den første skulle aldri vært avblåst fordi han ikke rørte ballen med hånda. På den andre blir jeg dyttet og er uheldig når ballen treffer hånda, sa Berget etter kampen.

LES OGSÅ: Da Gran spilte 1. runde i NM for 28 år siden, spilte landslagskapteinen på Gran stadion

Mari Stanisic Waagaard i Norges Fotballforbund opplyser at oppsettet for cupens 1. runde blir offentliggjort fredag den 7. april klokka 15.00.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.