Gå til sidens hovedinnhold

HBK på jumboplass

Ole Petter Berget og lokale HBK-spillere får ikke sjansen i serien:

Artikkelen er over 5 år gammel

HØNEFOSS: Bare fem ganger har lokale spillere startet for Hønefoss BK i serien.

Det plasserer laget på en lite hyggelig jumboplass i en rangering over lokale starter i de to øverste fotballdivisjonene i Norge.

Det er Bergens Tidende som presenterte statistikken som tar utgangspunkt i kampene fram til 20. juni. Best i klassen i 1. divisjon er Åsane, hvor lokale spillere har startet 117 ganger.

Flest cupkamper

Ole Petter Berget fra Gran er i A-stallen til Hønefoss. Han har fått starte i fire cupkamper, men i serien har det kun blitt relativt korte innhopp. De lokale buskerudgutta Martin Thomassen og Sigurd Svendsen, har henholdsvis tre og to starter. Ole Petter Berget har ennå ikke startet i en A-kamp i serien for Hønefoss denne sesongen, til tross for bra spill i de cupkampene han har fått sjansen fra start.

I vårens siste kamp mot Sandnes Ulf på Aka Arena mandag kveld (tap 0-1) ble det ti minutters spill på Berget.

Hønefoss tar sommerferie på nedrykksplass med bare tolv poeng på 15 kamper. Laget ligger nest sist på tabellen med bare Nest-Sotra bak seg.

– Jeg har kun et halvt år igjen av kontrakten med Hønefoss BK nå. Det betyr at jeg kan snakke med andre klubber. Jeg er veldig lei av Hønefoss-benken. Hvis det fortsetter med så lite spilletid, ligger det an til klubbskifte. Raufoss er et spennende alternativ hvis de rykker opp, sier Berget til Hadeland.

Han føler at innsatsen i cupkampene viser at han holder nivået.

– Jeg spilte fra start både mot Sogndal og Sandefjord. I neste seriekamp var det tilbake på benken. Det pussige er at det spillemessige var minst like bra i cupkampene, sier Berget.

Han mener selv at han er god nok til å starte flere kamper for HBK.

Gubbeserie i 4. divisjon

Hønefoss BK har heller ikke noe fullgodt andrelagstilbud til sine spillere. Andrelaget kjemper en håpløs tilværelse i 4. divisjon, hvor de kun har kapret 14 poeng så langt denne sesongen.

– Det er ikke spesielt morsomt å spille i 4. divisjon, men kamp er kamp når man ikke får spille noe ellers. Det er etterslenger og et nivå som er milevis fra kamptrening på toppnivå. Etter en kamp innrømmet treneren at den eneste måten å ta ballen på var å sparke oss ned, sier Berget. Han innrømmer at han fryktet en sesong med mye benkeslitning etter høsten i fjor, men valgte å gi det hele en sjanse.

Klubbskifte aktuelt

– Jeg tok store steg etter utlånet til Gjøvik-Lyn, men når man ikke spiller førstelagsfotball, ramler man fort ned igjen. For å prestere trenger man tillit av trenerne, sier Berget.

– Jeg kommer til å satse videre på fotballen. Når det blir klubbskifte er for tidlig å si, men det er uaktuelt å fortsette med benkesliting i Hønefoss særlig lengre, sier Berget.

Overfor Bergens Tidende forklarer sportssjef Rolf Magne Walstad statistikken slik:

– Det skyldes flere omstendigheter. Det finnes knapt toppspillere mellom 20 år og 30 år fra Ringerike. Årsakene til det er mange og sammensatte, men vi jobber hardt for å få fram flere lokale spillere. Vi har gode årganger med spillere født i årene mellom 1999 og 2001. sier han.

Kommentarer til denne saken