Kan havne på NAV

USIKKERT: Durim Muqkurtaj har kontrakt ut 2015. Ledelsen sier han er ønsket med videre, men ingenting er konkret. Foto: Tommy Nilsen.

USIKKERT: Durim Muqkurtaj har kontrakt ut 2015. Ledelsen sier han er ønsket med videre, men ingenting er konkret. Foto: Tommy Nilsen.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

HØNEFOSS: Lokale fotballspillere i Hønefoss BK vet ikke om de har jobb etter nyttår.

Da går nemlig arbeidskontraktene til blant annet Durim Muqkurtaj (21) og Ole Petter Berget (20) ut.

Kontraktene er ikke fornyet etter nedrykket og den økonomiske smellen.

Vegen fra himmel til helvete kan være kort for fotballspillere. Hvis du av ulike årsaker ikke får spilletid, er veien kort til benken og i neste konsekvens arbeidsledighet.

Sju innhopp i år

Ole Petter Berget har et avslappet forhold til spørsmålet om ny kontrakt. Han er enig med ledelsen om at det er uaktuelt å skrive ny kontrakt så lenge den nåværende treneren (Rune Skarsfjord red anm.) er i klubben.

– Jeg har ikke snakket med andre klubber, men vet at det er interesse for meg, sier Berget.

– Du har tilbud fra moderklubben Gran?

– Gran er kun aktuelt om jeg ikke finner den rette klubben, og vil ha fotballen kun som hobby, sier Ole Petter Berget.

Ifølge klubbens hjemmeside har Berget spilt 7 A-kamper (127 minutter) og vært på benken 26 ganger i 2015. I tillegg kommer flere kamper i cupen.

Vil fortsette

Durim Muqkurtaj fra Brandbu venter også på en endelig avgjørelse fra HBK-ledelsen vedrørende neste år. Hans kontrakt går ut den 31. desember.

– Hønefoss er en fin klubb. Jeg trives bra både med trener Rune Skarsfjord og i miljøet. Hvis jeg får kontrakt fortsetter jeg. Ledelsen har sagt at de ønsker å ha med meg videre, sier Muqkurtaj.

Han fikk kun ett innhopp på noen minutter i år, men gikk skadet store deler av sesongen.

Muqkurtaj har trent med nyopprykkede KFUM Oslo (1. divisjon) i høst.

Må tenke økonomi

– Det er et bra lag, men Hønefoss er en bedre klubb, både når det gjelder profesjonalitet og nivået på spillerne, sier stopperen som fikk tolv kamper i 1. divisjon i 2014 før han ble skadet.

Styremedlem Frode Lafton i Hønefoss BK sier at situasjonen er langt fra ønskelig, men understreker at det jobbes hardt med å få brikkene på plass.

– Vi gjennomgår store forandringer som klubb etter nedrykket, men må gjøre den jobben som kreves. Vi fikk ny daglig leder først denne uka, sier den gamle storspilleren til Hadeland. Han hjelper nå til på den sportslige arenaen.

– Vi må vite rammene før vi legger lista for spillerkontrakter neste år. Økonomien i klubben er et sentralt tema slik situasjonen har blitt.

– Når kan spillerne vente å få svar på om de har jobb etter jul?

– Vi håper at mye skal være klart i løpet av 14 dager, sier han.

Trener Rune Skarsfjord har kontrakt med klubben i to år til.

Kortidskontrakter

NISO (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon) er et landsomfattende fagforbund for idrettsutøvere innen idrettene fotball, håndball og ishockey.

De er tilsluttet LO og fungerer som fagforening for idrettsutøvere. Forbundsleder Joachim Walltin sier til Hadeland at korttidskontrakter (midlertidig ansettelse) er vanlig innen lagidretter.

 – Vi ser at de beste spillerne lett får seg ny arbeidsgiver, mens mange sliter med å finne seg nye klubber. Vårt råd til medlemmene er å være tålmodige. Noen ganger kan det være lurt å gå ned et hakk for å bygge seg opp, sier Walltin.

 Han opplever at markedet er tøft. En rekke rutinerte spillere med lang fartstid fra toppfotballen sliter med å skaffe seg nye klubber.

 Statistikken viser at pr. 15. oktober var 118 spillere fra Tippeligaen uten kontrakt.

Turnering

Arbeidsledige fotballspillere som er medlemmer av NISO kan viser seg fram for trenere og agenter under FIFPro Winter Tournament i Vallhall i Oslo.

Turneringen er for Bosmanspillere eller spillere som har mulighet til å forlate sin klubb gratis. Det deltar spillere fra Norge, Sverige, Finland og Irland.

Dette er en arena hvor spillere på jakt etter ny klubb møter agenter, speidere og representanter for Europeiske klubber.

Ifølge NISO-leder Joachim Walltin er erfaringene fra tidligere arrangementer positive. Raufoss-spiller Adem Güven (til Odd Grenland) og Hannes Sigurdsson (Sandnes/Ulf) er to eksempler på overganger de siste årene.

Norge stiller ett lag i turneringen som spiller torsdag den 14. januar. Raymond Kvisvik er hovedtrener for Team NISO.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags