Maren (20) kåret til årets spillerforbilde – hyllet søsteren Karianne fra scenen

Maren Skjaker Grefsrud ble kåret til årets spillerforbilde under fotballkretsens fotballgalla på Hamar fredag.

Maren Skjaker Grefsrud ble kåret til årets spillerforbilde under fotballkretsens fotballgalla på Hamar fredag. Foto:

– Jeg har alltid hatt et forbilde. Det har ikke vært noen Ronaldo eller annen stor spiller. Det har vært den aller nærmeste; søsteren min, sa Maren Skjaker Grefsrud – årets spillerforbilde – under fredagens fotballgalla til Indre Østland fotballkrets.

DEL

Søsteren Maren hyllet er Karianne Sterud, som var lærer ved idrettslinja på Hadeland videregående skole. Sterud døde av kreft i mars 2016 bare 32 år gammel.

Maren selv har også vært elev ved idrettslinja. Året etter samlet klassen inn penger til kreftaksjonen.

Etter å ha holdt en rørende takketale på Hamar, mottok Maren massiv applaus. Etterpå ble hun også hyllet av visepresident i Norges fotballforbund, Mette Christiansen, skriver Indre Østland fotballkrets i et innlegg til Oppland Arbeiderblad.

– Hun er en meget verdig prisvinner, og innholdet i talen hennes er innertier i forhold til verdiene til Norges fotballforbund, sa Christiansen.

LES LEDER:

Å gjøre andre gode

Maren fortalte blant annet:

– Mine søsken og jeg har hatt fantastisk barndom, der vi lærte å bli trygge på oss selv og hverandre. Det er så viktig for meg. Er jeg trygg på meg selv, klarer jeg også å gjøre andre gode. Jeg må gjøre de andre gode. Det er det det handler om.

I fjor var hun en av initiativtakerne til en innsamlingsaksjon til Barnekreftforeningen, noe som resulterte i over 90.000 kroner.

Enormt hjerte

I juryens begrunnelse heter det at Maren Skjaker Grefsrud fra tidlige barneår har vært en stor lagspiller, med et enormt hjerte for klubben sin Eina SK. Hun har vært en viktig årsak til et godt og stabilt miljø i laget og klubben.

Hun gir mye av seg selv og setter av tid til sine medspillere, klubbens yngre spillere, dommere, motspillere og alle som måtte vise et engasjement.

Som følge av alle disse kvalitetene har Maren i en årrekke vært Einas kaptein og er en spiller med verdier og engasjement ethvert lag ønsker seg.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags