Lill Yvonne Karlsrud hadde lagt opp. Nå storspiller hun i Champions League

GOD: LIll Yvonne Karlsrud fra Jevnaker håper å stå mot PSG også på torsdag. Foto: Martin Holterhuset.

GOD: LIll Yvonne Karlsrud fra Jevnaker håper å stå mot PSG også på torsdag. Foto: Martin Holterhuset.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Lill Yvonne Karlsrud fra Jevnaker sto bunnsolid da LSK Kvinner vant 3–1 over Paris Saint-Germain (PSG) i første kamp i Champions League.

Lagseier

Torsdag venter en ny heksegryte i Paris.

– 16-delsfinalen mot PSG var en sinnssyk lagseier og min største opplevelse på en fotballbane, sier 30-åringen fra Jevnaker. Lilly, som hun kalles, ble hentet inn som vikar til LSK Kvinner i vinter på grunn av skadeproblemer.

I løpet av året har hun stått de fleste kampene og skapt trygghet og ro i LSK-forsvaret. Nå venter innspurten for et av tidenes beste klubblag på kvinnesiden i Norge.

Lilly ble valgt

LSK Kvinner kjøpte inn Eirin McNulty fra Avaldsnes i sommer, men «Lilly» fra Jevnaker ble valgt mot PSG.

– Hun styrer laget bedre verbalt og kommuniserer bedre med spillerne foran seg. Lilly har hatt en veldig god sesong og vist seg plassen verdig, sier trener Monica Knudsen. Karlsrud har holdt nullen i elleve av de 14 kampene hun har spilt.

LSK Kvinner leder serien med fire poeng, tre runder før slutt, de er klare for cupfinale mot Røa den 19. november og har et godt utgangspunkt foran returoppgjøret i Paris.

– Stemningen på stadion, det at vi klarte å snu 0–1 til 3–1 i andre omgang og totalopplevelsen, er et minne for livet. Dette laget er så bra at vi kan vinne også på bortebane, sier Karlsrud. Hun håper og ønsker å stå, men respekterer hvis hun må slite benken.

– Jeg føler at jeg har vokst som keeper denne sesongen, selv om jeg egentlig hadde lagt opp, sier Karlsrud.

Ikke avklart

Hun har vært i kontakt med Lunners Kenneth Tallerud i høst, men vil ikke si noe om neste sesong. – Jeg har sluttet å si at jeg legger opp. Spranget fra Champions League til Lunner i 2. divisjon vil uansett bli veldig langt, men jeg er veldig imponert over at gamle gode Tonje Hansen fortsatt banker inn mål som da hun var ung, sier Lilly og ler.

Paris Saint-Germain er rangert som et av Europas beste lag og har et helt annet budsjett enn LSK Kvinner.

– Jeg blir provosert av de store forskjellene mellom kvinne og herrefotballen i Norge, og hvordan forbundet og andre prioriteter ned kvinnefotballen. Heldigvis har vi en stor indre motivasjon, sier hun.

Også Marte Berget fra Gran var med i LSK-troppen mot PSG, men hun spilte ikke.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags