Gå til sidens hovedinnhold

Kristine styrer Lunner

Utespiller tar keeperjobben:

Artikkelen er over 4 år gammel

Lunner FK -Fart 2 7–1. Kristine Bentestuen Ludvigsen tok utfordringen da keeper Silje Fossheim ble opptatt med studier.

FRØYSTAD: I tre kamper har 24-åringen fra Brandbu voktet buret til Lunner. Det har resultert i tre seirer. Senest mandag kveld da Lunner slo Fart 2 hele 7–1 på Frøystad.

Dirigerer

Helt bakerst sto Kristine Bentestuen Ludvigsen med stor autoritet og med en evne til å dirigere medspillerne og forsvaret som mange keepere mangler.

– Jeg prøver å prate mye og høyt. Det gir meg en slags ro og kanskje påvirker det motstanderne. De trenger ikke vite at jeg ikke er så veldig god, sier den ferske burvokteren til Lunner FK.

Litt skummelt

– Det var veldig skummelt i starten. Keeperrollen er viktig, men også veldig sårbar hvis man gjør tabber. Nå står jeg i mål på treningene, og det går stadig bedre. På cornere imot har jeg null kontroll, men jeg er aldri redd ballen, sier hun. Seieren mot Fart 2 gjør at laget henger med i opprykkskampen. Nå venter topplagene Elverum og Brumunddal.

– Vi må vinne resten for å rykke opp. Så lenge det er mulig, går vi selvsagt for seier i alle kampene. Vi slo begge topplagene i vår, sier Bentestuen Ludvigsen.

Lunner festet tidlig grepet på Fart 2, ledet 2–1 ved pause og avsluttet med fem baller i nettet etter hvilen.

Estisk landslagsspiller

Kristine leser seg opp på spillerne de møter.

– Kunnskap om motstanderne hjelper ofte. Jeg visste at de stilte med estiske Kaire Palmaru på midtbanen. Hun er cup og seriemester med Pärnu JK flere ganger og har 94 landskamper. Hun overlistet Kristine på et frispark som skiftet retning, men på en lobb vant lunnerkeeperen.

– Jeg visste at hun ville lobbe, og fikk slått til corner, sier Kristine og takker lagkameratene for at hun vokser inn i keeperrollen for hver kamp.

– De motivere og støtter meg slik at jeg blir trygg.

Tøff i hodet

Tonje Hansen Boork (3), Martine Dalby Mathisen (1), Mona Stensrud (1), Karianne Bendixen (1) og Nora Muqkurtaj (1) scoret for Lunner.

– Kristine fikser keeperrollen veldig fint. Hun har bein i nesa som tør dette. Hun lærer fort og er veldig god til å dirigere forsvaret. De føler seg trygge med henne bakerst, sier lagkamerat i Lunner FK, Nora Muqkurtaj.

Kommentarer til denne saken