Etter 24 år ledet han favorittlaget til seier over Liverpool i finalen

SUPPORTER: Marius Vik fra Jaren har vært trofast Exeter-supporter i 24 år.

SUPPORTER: Marius Vik fra Jaren har vært trofast Exeter-supporter i 24 år.

Artikkelen er over 3 år gammel

Exeter-Liverpool 1–0. Marius Vik fra Jaren er stor fan av Exeter. Da smaker det ekstra godt å lede laget til finaleseier mot Liverpool.

DEL

OSLO: Juniorlaget til Exeter vant finalen i den 27. utgaven av Supportercupen for britiske lag. Hele 25 klubber fordelt på 36 lag var representert på cupen som ble spilt på Nordre Åsen Idrettsanlegg (Skeid) i Pinsehelga.

Ble fan 1993

Marius Vik ble fan av Exeter i 1993.

– Jeg så landskampen mellom Norge og England på en fotballpub i Oslo. Der møtte vi noen engelskmenn som var fan av Exeter City. Vi ble invitert over til balløya og dermed var det gjort, ser 47-åringen.

- Fotballen gikk ikke glipp av noe stort talent da jeg sluttet, men engasjamentet har jeg beholdt.

Marius Vik (Exeter-fan fra Jaren)

I løpet av disse åra har det blitt mange fine turer og spennende opplevelser. Senest på Wembley for sju dager siden i playoff-finalen (League Two) mot Blackpool.

Tapte på Wembley

– Det ble dessverre tap 1-2, men det var en tøff og spennende match, sier Vik.

Han har fulgt favorittlaget i tykt og tynt fra nivå tre til fem i engelsk fotball.

VANT: Marius Vik gratuleres med seieren av Trond Fuhre (til høyre).

VANT: Marius Vik gratuleres med seieren av Trond Fuhre (til høyre).

– Når man støtter et mindre lag, forblir man ikke én i mengden. Jeg reiser til England to, tre ganger i året og har fått mange gode venner gjennom supporterklubben, sier han.

Rystet storklubbene

– Høydepunkter med Exeter?

– 2–2 mot Liverpool i FA-cupen i 2016, 0–0 mot Manchester United i FA-cupen i 2005 og seieren over Cambridge i playoff-finalen på Wembley i 2008.

Marius Vik var keeper på Gran i yngre dager.

LES OGSÅ: Trond Fuhre har startet et reisefirma med fokus på britisk fotballkultur

– Fotballen gikk ikke glipp av noe stort talent da jeg sluttet, men engasjementet har jeg beholdt. Jeg er engasjert som trener/lagleder for barna og har jobbet med ulike typer kommunikasjon for supporterklubben i alle år, sier Vik.

Han jobber nå som kommunikasjonsrådgiver i Utdanningsforbundet i Oslo.

Han var lagleder for de unge Exeter-gutta som vant juniorcupen på Nordre Åsen. Med på laget var blant annet sønnen Anders. Gjett hvilket lag han holder med.

Leder i mange år

– Det er morsomt å se at supportercupen fenger folk på flere måter. Det er sosialt, bidrar til vennskap på tvers av klubber, samt at supporterne får testet sine ferdigheter på banen. Noen spiller også aktivt, sier lederen av supporterunionen for britiske fotball, Trond Fuhre.

LEDER: Granasokningen Trond Fuhre brenner for britisk fotball. Han har vært leder for supportercupen og supporterunionen i mange år.

LEDER: Granasokningen Trond Fuhre brenner for britisk fotball. Han har vært leder for supportercupen og supporterunionen i mange år.

Granasokningen er levende opptatt av engelsk fotball og medlem av den eksklusive 92-klubben (Har besøkt samtlige baner i de fire øverste divisjonene.

Alkoholfritt arrangement

– Supportercupen er populær blant folk i alle aldre. Vi er strenge på at det er et alkoholfritt arrangement. Det er viktig for oss, sier Trond Fuhre, selv ihuga fan av Birmingham City.

I seniorklassen ble det seier til Liverpool FC. De slo erkefienden Manchester United 1–0 og tok dermed sin tredje strake seier i den prestisjetunge cupen for supporterne.

Fakta

Supporterunionen for Britisk Fotball

Leder: Trond Fuhre

Medlemstall: 104 549 (per 31. mai 2016)

Klubber: 52 supporterklubber

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags