Gå til sidens hovedinnhold

Jo Inge Berget fikk prøve seg som assistent for lillebror Ole Petter

Artikkelen er over 4 år gammel

- Veldig bra skudd. Hold fokus. Nøye med mottaket! Kan du hjelpe til med å trille sjuermålet på plass, Jo Inge.

Trenerevne

Det er tirsdag kveld. Arenaen er Gran Idrettsplass.

Et tredvetalls ivrige barn i alderen 10-13 år lytter ivrig og hører på hva trener Ole Petter Berget (21) sier. Det samme gjør Jo Inge Berget (26). Han er hyret inn for anledningen som assistent til sin fem år yngre lillebror.

- Ingen tvil om at gutten har talent som trener. Han liker det han gjør, viser engasjement og er flink. Det er kanskje litt tidlig å ta over Malmø, men et sted må man begynne, sier Jo Inge Berget og smiler i skjegget som garantert har grodd mer enn et par dager.

Spent på trener

Landslagsspissen er hjemme på ferie på Gran før han og dama tar en velfortjent ferie til USA.

Så venter tradisjonell julefeiring på Gran med stor slekt, mye moro og bestemors kjøttkaker.

- De er en av mange favoritter. God mat og hyggelig selskap er aldri mangelvare på våre selskaper, sier Jo Inge og avslører at han er spent på hvem som blir ny landslagstrener etter Per Mathias Høgmo.

Bildeserie

Bildeserie - Brødrene Berget er trenere på Gran Fotballakademi

 

- Som spiller lurer du alltid på hvem som blir trener. Vi skulle gjerne prestert bedre med landslaget, men det er små marginer i fotball, sier Berget.

For et drøyt år siden var Berget den store helten da Kroatia ble slått 2-0 på Ullevaal i EM-kvaliken. Berget signerte to av målene i den kampen.

Femte tittel

I høst ble han seriemester med Malmø. Det var hans femte tittel. Han har to cupgull og to seriegull i Norge (Molde og Strømsgodset), samt at han spilte en del for Celtic da de tok seriegull i Skottland.

- Det har vært en veldig bra sesong for min del. Det er alltid gøy å vinne titler. Vi tapte cupen, men vant serien. Det betyr at det blir kvalik til Champions League igjen til neste høst, sier han.

Vet ikke

Ole Petter Berget har ett år igjen av kontrakt med Hønefoss. Han har trent med Notodden og Skeid i høst, men ikke tatt noen avgjørelse om sin fremtid.

Leder i Gran IL Fotball, Mikal Linstad, vil gjerne ha ham med på laget, både som trener og spiller.

- Han har vært assistent på G19 i år, og gjort en kjempejobb. Han er flink med ungdommene, tydelig og godt forberedt som trener.

Nå er han førstekandidat til hovedtrenerjobben, samt at vi gjerne trenger en spiss av hans kaliber, sier Linstad.

Ikke uaktuelt

- For å være helt ærlig så har jeg ikke bestemt meg. Gran er ikke uaktuelt hvis jeg velger å trappe ned fotballsatsningen og satse på studier. Jeg trives veldig godt med å være trener og ønsker å ta kurs når den tid kommer, sier Ole Petter.

- Hva med din fotballframtid, Jo Inge?

- Jeg har ikke tenkt på trenerrollen, men det store utland lokker alltid hvis den rette klubben kommer på banen. Jeg har fortsatt ett år igjen av kontrakten med Malmø, men vi får se når overgangsvinduet åpner på nyåret, sier Berget og skriver autografer til ivrige granasokninger etter treningen.

Brukte ispigger

Berget er imponert over anlegget på Gran. Han husker selv treningene på grusbanen bak skolen.

- Den gang trente vi med ispigger. Det var tidvis utfordrende i sprengkulda, men alltid morsomt. Store deler av vintrene gikk uten fotballtrening. Jeg tror nok de nye kunstgressbanene gjør at teknikken på de unge blir litt bedre, så kan de hende de går glipp av noe som vi fikk i form av tøffhet, sier Berget.

- Stor stjerne

- Vi setter stor pris på at Jo Inge tar seg tid til å være med på en økt. Han er stor stjerne blant ungene her, snakker med alle og tar seg god tid, sier Mikal Linstad.

Kommentarer til denne saken