Atle var redd prosjektet skulle ryke på treningsdag nummer 995

BISLINGEN: Atle Nielsen nådde sitt mål med en løpetur til Bislingen tirsdag. Etter 1001 dager med trening bevilget han seg en slurk boblevann. Alle foto: Privat

BISLINGEN: Atle Nielsen nådde sitt mål med en løpetur til Bislingen tirsdag. Etter 1001 dager med trening bevilget han seg en slurk boblevann. Alle foto: Privat

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

1001 dager. 1001 treningsøkter. Atle Nielsen (33) fra Grua er en mann som gjennomfører de målene han setter seg på treningsfronten.

Etter jobb tirsdag bevilget han seg en slurk prosecco etter løpeturen til Bislingen. Da hadde han trent minimum en halvtime i 1001 dager på rad.

Startet med ett år

– Det startet som et nyttårsforsett den 1. januar i 2014. Jeg ønsket å gi meg selv et puff på treningsfronten og bestemte meg for å trene hver dag i 365 dager. Det var uvant i starten, men etter hvert ble kroppen vant til den daglig økten. Hvis det var bare en halvtime, måtte økten være hard, sier Nielsen.

Han foretok en evaluering etter 365 dager. Konklusjonen var at det var moro og gikk relativt greit.

 – Da bestemte jeg meg for å utvide prosjektet til 1000 dager. Jeg endte opp på 1001 fordi det tallet er litt mer poetisk.

Trent på flyplasser

– Du har holdt deg frisk?

– Jeg har vært frisk nok til å trene. Utfordringene har vært å få tid til å trene, spesielt på ferier i utlandet. Jeg har trent to ganger på flyplassen i Doha, løpt på ukjente stier i Mokono i Uganda og trent klokka 05.00 for å rekke dagens gjøremål, sier Nielsen.

Treningen har variert fra løping til spinning på sykkel, sirkeltrening via app på telefonen, fjellturer, fotballtrening/kamper og langrenn på vinteren.

Nesten i vasken

På dag 995 gikk prosjektet nesten i vasken.

– Jeg var på heimervernøvelse på Lygna og kunne bli oppringt grytidlig. Derfor måtte jeg løpe klokka 05.00 før øvelsen. Klokka 06.10 ringte telefonen og øvelsen var i gang, sier Nielsen. Han har løpt to ultraløp på 50 kilometer og en maraton i løpet av perioden. I tillegg har han spilt fotball på Lunner og noen ganger trent før kampen fordi han startet på benken.

Vurderer fridag

– Motivasjonen har aldri vært noe problem. Jeg har heller ikke hatt noe fokus på kosthold.

– Det er nesten litt rart å slutte. Jeg må ta meg en liten løpetur i kveld, sier Atle Nielsen.

Has neste mål er ultramaraton (Ecotrail) på 80 kilometer i mai, men til helga vurderer han en fridag fra trening.

Fakta

Navn: Atle Nielsen

Alder 33 år

Bor: Grua

Sivil status: Gift med Arlene

Yrke. Journalist i Hadeland

Aktuell: Har trent hver dag i 1001 dager

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags