GRUA: Etter å ha landet på halvannen meter i sitt aller første skihopp, var Kristin Klevengen usikker på om hun hadde lyst til å være med i andre omgang.

Sjuåringen fra Grua hadde aldri før vært i en hoppbakke, og gjorde sine to første skihopp noensinne i lokalrennet lørdag ettermiddag. Hun deltok i den minste bakken med størrelse K8.

Lav avsats

– Jeg ville ikke starte så høyt oppe som de andre, og spurte om de kunne flytte bommen et par meter ned. Dermed fikk jeg litt mindre fart. Jeg prøvde å hoppe så langt jeg kunne. Dessverre falt jeg, men heldigvis slo jeg meg ikke. Jeg tror ikke jeg skal hoppe mer nå, sa sjuåringen.

Da det var hennes tur i 2. omgang, satte hun likevel utfor, og oppnådde samme lengde.

–Det hadde vært litt dumt om jeg ikke hadde prøvd ettersom jeg var påmeldt, sier Kristin Klevengen.

Nesten pers

Sju år gamle Julian Hamar fra Grua falt i 1. omgang, men sto i andre forsøk.

– Det blir ikke så mange hopp i bakken her på Grua, men familien har hytte på Vaset, og der hopper jeg mye på ski. Min personlige rekord er fem meter, og jeg var ikke langt unna i dag, sier Julian Hamar.

Viktig med småbakker

Landslagshopperne Tom Hilde og Joachim Hauer var til stede under hopprennet på Grua, og likte det de så.

- Slike hoppanlegg er utrolig viktige. På Østlandet er det vel bare Midstubakken som har tilbud til alle med bakkestørrelser på tre meter og oppover. Det er på slike steder ungene lærer å bli glad i skihopping, sier Hilde og Hauer.

Moro å bidra

De to 25-åringene syntes det var moro å være til stede på Grua, hvor de skrev autografer og delte ut premier.

- Jeg vet ikke hvor viktig ungene syns at vi er. De aller minste kjenner neppe navnene våre, mens de største ville ha både autografer og kort med bilde på. Det viktigste er uansett at de små hadde det gøy, sier Tom Hilde og Joachim Hauer.

Oppgradering

Nå ser det ut til at skianlegget på Grua kan få en etterlengtet ansiktsløfting.

– Jeg tar ingenting for gitt før pengene ligger på bordet, men er optimist. Derfor regner jeg med at vi bare kan begynne gravearbeidet, sier ildsjelen Roy Erland Myrdal.

Landslagstreneren har et stort hjerte for skihopping, og som ekte hadelending brenner han for utbygging av bakkene på Grua.

Moderne anlegg

– Vi får et fullt moderne anlegg med to bakker på henholdsvis K8 og K15 meter. Tegningene for K35 er også klare, og går det som vi i lokalmiljøet håper, står de to minste bakkene klare til neste sesongen. Den største bakken bør være ferdig i løpet av to-tre år.

Myrdal har tro på at skihoppere fra hele Hadeland vil ta turen til Grua for å prøve de nye bakkene.

– Så små bakker er enkle å holde i drift. De er utfordrende for nybegynnere, og gir muligheter for utøvere som har prøvd skihopping tidligere.

I terrenget

Det skal ikke bygges stillas i noen av bakkene.

– Hoppanlegget ligger fint til i terrenget, og alle bakkene har naturlig tilløp. Jeg regner med at prisen på alle de tre bakkene havner på rundt en million kroner når de er ferdige til bruk, sier Roy Erland Myrdal