Han var så utladet etter at gullet var sikret at han bare måtte legge seg nedpå en stund.

– Jeg måtte legge meg ned. Jeg la meg på ryggen og kikket på snøen som falt. Jeg var så forferdelig sliten, for det har vært en så for jævlig dag. Det har vært så mye opp- og nedturer, forklarte Lunder norsk presse.

Det hadde vært mange til å forholde seg til det siste døgnet.

LES OGSÅ: Lunder føler med Gangnes

– Jeg ble jo litt nervøs, jeg må innrømme det. For det første var det jo favorittstemplet hun hadde da vi kom ned hit. Det måtte vi takle. Så var det kjempehoppet i går hvor jeg trodde korsbåndet hadde røket. Det så nemlig slik ut fra der jeg sto. Det var jo en kjempenedtur det, sa han, før han fortsatte:

– Så reiste hun seg, hvilken var en opptur, før beskjeden kom om at hun hadde slått seg i hoften. Det ble en ny nedtur, men det viste seg at det gikk bra.

Dramaet var imidlertid ikke over.

– Da vi kom til bakken her i dag, så tok vi en dobbeltsjekk på utstyret, og da viste det seg at den ene skoen hadde knekt etter fallet. Servicegutta fikk kastet seg rundt og ordnet skoen. De gjorde en kjempejobb. De hadde reservedeler, så de sagde skoen ned og satte på de nye delene, sa Lunder.

– Hadde vi ikke sjekket, så kunne det gått veldig galt. Det var ikke noe moro. Det var en hylse der sikkerhetsklaffen sitter som hadde sprukket, sa treneren.

Tross all motgangen og problemene klarte 23-årige Lundby å holde hodet kaldt da det gjaldt som mest.

– Det er det som gjenkjenner en olympisk mester å takle de situasjonene som har vært. Hun er beinhard, sa en stolt Lunder.