Marie (23) er eneste senior som går for lokal skiklubb på Beitostølen

SVEA: Marie Renèe Sørum Gangsø er eneste skiløper som går for lokal klubb på Beitostølen. Foto: Privat

SVEA: Marie Renèe Sørum Gangsø er eneste skiløper som går for lokal klubb på Beitostølen. Foto: Privat

Artikkelen er over 3 år gammel

Marie Renèe Sørum Gangsø (23) er eneste skiløper som går for en lokal hadelandsklubb under sesongåpningen på Beitostølen.

DEL

– Jeg føler at Svea Skilag er en ekte støttespiller. De ønsker at jeg skal gjøre det bra, og støtter meg på alle måter, sier Sørum Gangsø til Hadeland.

Ett år for Lillehammer Skiklub

Hun gikk ett år for Lillehammer Skiklub som førsteårsenior, men det var ingen god opplevelse.

– Jeg valgte Lillehammer for å få et større jentemiljø, men det hjalp lite. Det var for mange løpere og for dårlig oppfølging, sier Marie Renèe.

– Svea Skilag er den klubben som står meg nærmest. Det ville ikke vært naturlig å gå for noen annen klubb, sier Marie.

Hun ble nummer 36 på skiåpningen (klassisk tikilometer) på Beitostølen, sto over lørdagens sprint, men er klar igjen på 10 kilometer fristil søndag.

– Jeg sier meg fornøyd med sesongstarten. Det var tross alt mitt best klassisk renn på Beitosprinten. Jeg har trent bra i sommer og høst, men siden slutten av september har ikke oppkjøringen vært optimal grunnet en trøblete mage og en nylig forkjølelse, sier Sørum Gangsø.

NM er målet

Hun måtte roe ned fra første oktober, og gikk fredag sin første klassiske hardøkt på to måneder.

– Med tanke på utgangspunktet sier jeg meg veldig fornøyd med sesongstarten. Jeg ser fram til å bygge videre på formen inn mot NM på Gåsbu – som er sesongens store mål. Jeg har hatt stor framgang i høst, og er veldig motivert for å satse videre.

Hennes store mål under NM er ti kilometer fristil.

– Målet er å stabilisere meg på poengplass i norgescupen, samt forbedre 16. plassen fra Sjusjøen (norgescup) i fjor. Uansett så er det viktigste av alt å ha en kropp som fungerer, og gradvis ta steg i riktig retning, da kommer også resultatene, sier Sørum Gangsø.

Hun gikk også fort i flere turrenn.

Trener med samboeren

– Savner du å være en del av et team?

– Jeg trives veldig godt med å trene for meg selv. Da kan jeg legge opp treningen etter det kroppen min liker best, hele tiden gjøre justeringer og ta de rette valgene. Jeg føler at jeg har funnet en treningsfilosofi som fungerer bra for meg. Jeg får også god hjelp fra samboeren min, Halvor Korbøl Thoner. Selvsagt kunne det vært utviklende å gå for et lag som Team Veidekke, men det får eventuelt komme som følge av gode resultater, sier Sørum Gangsø.

Barbro Kvåle Trømborg fra Brandbu er den andre lokale løperen som går på Beitostølen. Hun går for Sande IL.

For første gang i moderne tid stiller det ingen herreløpere fra Hadeland i seniorklassen.
 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken