Skal sykle 10.000 høydemeter – opp og ned Lynnebakka!

TIL TOPPS: Jonas Årset har ambisjoner om å sykle opp og ned Lynnebakka mange nok ganger til å klatre 10.000 høydemeter i løpet av dagen.

TIL TOPPS: Jonas Årset har ambisjoner om å sykle opp og ned Lynnebakka mange nok ganger til å klatre 10.000 høydemeter i løpet av dagen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Et ambisiøst rekordforsøk er i gang i Gran i dag.

DEL

Jonas Orset (27) er syklisten som har ambisjoner om å sykle 10.000 høydemeter i løpet av dagen, opp og ned Lynnebakka i Gran kommune.

Han har 11,5 timer på seg på å klare norgesrekorden. Forsøket startet lørdag morgen, og målgang er ventet mellom klokka 18 og 19 i kveld. Rekorden er slått to ganger tidigere i sommer, og konkurranseformen henger høyt i sykkelmiljøet.

– De gale har det godt, skriver syklisten på sitt Facebook-arrangement før han la ut på galskapen.

Samler inn penger

Syklistens drivkraft er ikke bare å sykle mange høydemeter. Han håper å bidra til å samle inn penger for å bekjempe moderne slaveri, og dagens rekordforsøk er koblet til Extreme Challenge Vietnam i slutten av oktober. Målet er å samle inn 100.000 kroner og på den måten bidra til opprettelsen av et hovedkontor som skal redde barn fra tvangsarbeid og prostitusjon.

3. september ble Dennis' tidligere norgesrekord slått. I dag har han bursdag, og har tenkt å bruke dagen til å ta rekorden tilbake.

– Sykler du 10.000 høydemeter er du kvalifisert til å bli med i High Riders Society, opplyser han gjennom arrangementsinformasjonen.

Håper på heiagjeng

Han håper syklister slenger seg med på hele eller deler av rekordforsøket. Han setter også stor pris på om folk samler seg langs løypa som går opp og ned Lynnebakka for å heie på syklistene.

Klokka 11.30 har han gjort unna snaut 3400 høydemeter.  For å klare rekorden må han 30 (!) ganger opp og ned Lynnebakka før det har gått 11 timer, 36 minutter og 58 sekunder. Det er i gjennomsnitt ni prosent stigning i Lynnebakka. En tur opp er 338 høydemeter.  Syklisten snur ved Søndre Ålsveg i Ringstad før han tar sats på ny tur til topps.

- Han er i rute, sier Stein Magnus Olafsrud.

Her kan du følge direkte!

TAS I MOT: På toppen av Lynnebakka blir antall oppturer registrert.

TAS I MOT: På toppen av Lynnebakka blir antall oppturer registrert. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken