Stolpejakten får fem millioner kroner i gave

DRONNING: Aud Mona Røste er tidligere omtalt som Hadelands stolpedronning.

DRONNING: Aud Mona Røste er tidligere omtalt som Hadelands stolpedronning. Foto:

Foreningen Stolpejakten har fått ny nasjonal gave fra Sparebankstiftelsen DNB, som skal fordeles på eksisterende og nye arrangører i perioden 2019 til 2021.

DEL

Foreningen Stolpejakten er en frivillig forening som administrerer Stolpejakten i Norge. Den ble stiftet høsten 2014 og hovedformålet er å bidra til økt fysisk aktivitet.

Konseptet går ut på ved hjelp av kart, enten på papir eller digitalt, å finne stolper utplassert i nærmiljøet. Stolpeplasseringene er inndelt i fire vanskelighetsgrader.

73 arrangører

I 2018 var det 73 arrangører av Stolpejakten fordelt på 14 fylker, og det ble registrert 3.022.120 digitale stolpebesøk av 64.730 brukere. I tillegg kommer mange manuelle registreringer. 

Tildelingen fra Sparebankstiftelsen DNB vil ifølge Foreningen Stolpejakten fordeles på eksisterende og nye arrangører i perioden 2019-2021, mens en mindre andel vil gå til administrasjon av konseptet.

Foreningen skriver i en pressemelding at dette er en kjærkommen gave som bidrar til enda større aktivitet blant lag og foreninger rundt i landet, og flere stolpejegere i alle aldere, på jakt etter gode turmål og opplevelser i nærmiljøet. Stolpejakten er tilpasset funksjonshemmede ved at cirka 60 prosent av stolpene skal kunne nåes med rullestol.

Tidligere har foreningen mottatt til sammen 4,5 mill. kroner fra Sparebankstiftelsen

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags